Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

04. 05. 2023. 13:27 >> 14:04
1

VLADA IZABRALA

Mark Anžur novi direktor "To Montenegro"

Slovenački stručnjak, Mark Anžur, novi je izvršni direktor nacionalne avio-kompanije "To Montenegro". Premijer Crne Gore, Dritan Abazović, saopštio je na sjednici Vlade da kompanija sada bilježi dobre rezultate. 

"Zahvaljujem se bivšem direktoru, sada smo dobili čovjeka koji nije iz Crne Gore. Mislim da je dobro da probamo sa strancima", rekao je on.

Anžur je iskustva u avijaciji počeo da stiče u aprilu 2012. godine kada je postao glavni komercijalista u slovenačkom avio-prevozniku “Adria ervejz”. U decembru iste godine postao je izvršni direktor i predsjednik borda direktora te kompanije, gdje se zadržao sve do marta 2016. godine. U kompaniji je u septembru 2019. godine zvanično proglašen bankrot.

Nakon odlaska iz “Adrie”, Anžur je bio menadžer ili konsultant u kompanijama “Stobart Air”, “Stobart Air Holdings” i “UNEX Management Consulting” iz Hamburga, koja se bavi konsaltingom u vazduhoplovstvu, gdje radi i sada i gdje je njegova pozicija navedena kao partnera.

Za poziciju izvršnog direktora prijavilo se sedam kandidata - Igor Pavićević, Dražen Ćorović, Mark Anžur, Vejn Pirs, Vuk Stojanović, Danilo Lakić i Goran Jandreoski.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније