Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Gojko Jovanović, Radio Crne Gore ]

16. 04. 2023. 12:08 >> 17:18

UGOVOR SA POLjOPRIVREDNICIMA

Domaći krompir za domaći čips

Otkupna cijena ranog krompira za proizvodnju čipsa biće od 30 do 35 centi u zavisnosti od vremena isporuke, saopštavaju u fabrici "Monte čips" u Tuzima.

Kooperantski ugovor sklopljen je sa stotinak poljoprivrednih proizvođača iz Tuzi, Zete i Gusinja i očekuje se proivodnja od tri do četiri hiljade tona domaćeg krompira, kaže suvlasnik fabrike Edo Mušović.

"Zbog usitnjenih parcela i drugih poteškoća, pokušali smo da ponudimo višu cijenu i tako pomognemo domaćim proizvođačima", kaže Mušović i naglašava da je otkupna cijena krompira za proizvodnju čipsa u zemljama regiona 27 centi.

Pored besplatnog prevoza, krompir nije potrebno pakovati osim u džambo vrećama po hiljadu kilograma, dodaje sagovornik Radija Crne Gore. Ističe da je poljoprivrednim proizvođačima podijeljeno i sjeme za krompir koje će biti naplaćeno tako što će "prebiti" dug prilikom isporuke ovogodišnjeg roda.

Predstavnica Opštine Tuzi, Ismeta Đokaj, saopštila nam je da će ta lokalna samouprava i ove godine pomagati poljoprivrednu proizvodnju. Iznos subvencije po hektaru obrađene zemlje biće uskoro i određen, rekla je Đokaj.

U fabrici čipsa u Tuzima pozivaju poljoprivrednike iz ostalih krajeva Crne Gore i čelnike opština na saradnju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније