Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

12. 04. 2023. 12:28 >> 12:53
2

ZAPOSLIĆE DO 400 RADNIKA

U Nikšiću otvorena fabrika votke

U Nikšiću je danas otvorena fabrike Beluga votke, u kojoj je već zaposleno više od 200 radnika.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović govorio je na svečanosti tim povodom. Poručio je da se takvom fabrikom ne bi postidjele ni Sjedinjene Američke Države, Njemačka ili Francuska.

"Ovo je veliki dan za Crnu Goru jer dolaze svjetski brendovi, jer se ekonomija konačno izvozno orjentiše, što će većina proizvoda iz ove fabrike otići van granica Crne Gore i to će pomoći da smanjimo odnos uvoza i izvoza u Crnoj Gori", saopštio je Abazović, na otvaranju fabrike. 

Otvaranjem ove fabrike Crna Gora postaje baza jednog od najprestižnijih i najprepoznatljivijih brendova pića na svijetu, Beluga Noble vodke. 

Ova kompanija je u Nikšiću već zaposlila više od 200 radnika u proizvodnji, administraciji i logistici, dok kancelarija za marketing i prodaju u Tivtu broji 50 zaposlenih. 

Do 2025. godine planiran je, kako je saopšteno iz Vlade, rast ukupnog broja zaposlenih na 400, a za zaposlene su u planu i različiti programi stručnog usavršavanja i obrazovanja.

Prema najavama veću u narednom kvartalu kompanija će početi proizvodnju premium džina i premium ruma, a planirano je i lansiranje novog pića sa nižim procentom alkohola, Beluga Adriatic Botanicals.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније