Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Mina ]

29. 03. 2023. 17:46   >>  17:53

PORUKA SA SASTANKA

Nastavak odlične saradnje SB i CBCG

Svjetska (SB) i Centralna banka (CBCG) imaju veoma uspješnu saradnju, koja će se u narednom periodu dodatno unapređivati, saopšteno je na sastanku njihovih predstavnika.

Guverner CBCG, Radoje Žugić, sastao se danas sa šefom Kancelarije SB za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu (BiH), Christopherom Sheldonom.

„Žugić se zahvalio predstavniku SB na kontinuiranoj podršci koju ova institucija pruža crnogorskoj vrhovnoj monetarnoj instituciji, prvenstveno u vidu tehničke pomoći za aktivnosti usmjerene na modernizaciju platnog prometa“, navodi se u saopštenju.

Sheldon je najavio i podršku na planu primjene međunarodnih standarda i najboljih praksi u oblasti bankarske supervizije i sanacije.

„Sagovornici su razgovarali i o ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori i istakli potrebu saniranja ranjivosti u fiskalnoj sferi, prvenstveno obuzdavanja rasta javnog duga, kao i podsticanja realnog sektora koji je zamajac razvoja privrede“, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o predstojećem učešću crnogorske delegacije na Godišnjim sastancima SB i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Vašingtonu, kao i o organizaciji sastanka Belgijsko-holandske konstituence, čiji će domaćin u maju biti Crna Gora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније