Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M. [ Mina ]

24. 03. 2023. 14:01 >> 14:16
4

ĐUKANOVIĆ

Odgovorno do poboljšanja životnog standarda

Poboljšanje životnog standarda, cilj je svake odgovorne politike, a da toga se mora doći na odgovoran način, a ne manipulacijama i sijanjem iluzija, saopštio je predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Đukanović je na tribini u Zagoriču kazao da je kad Crna Gora postane članica Evropske unije (EU), realno da prosječna plata bude 1,5 hiljada eura.

"Do toga dolazimo realizacijom reformi i ulaskom u članstvo u EU. Ovo je realno, sve ostalo opasno prijeti da ovu zemlju uvede u bankrot“, kazao je Đukanović.

Đukanović je rekao da je uvjeren će nakon pobjede na izborima 2. aprila i na parlamentarnim 11. juna, povratiti normalnost i stvoriti uslove da Crna Gora uhvati priključak sa onim trendovima koje je imala do 30. avgusta 2020. godine.

On je kazao da je ubijeđen da tokom njegovog predsjedničkog mandata Crne Gora postaje članica EU, da će se paralelno sa tim obezbijediti ozbiljan ekonomski razvoj, na kojem će se jedino zdravo utemeljiti rast životnog standarda, rast plata i penzija što je konačan cilj politike koju predstavlja.

Đukanović je rekao da alternative koje se nude kroz Open Balkan i „srpski svet“ su zamajavanja nacionalista.

„Koji žele da nas vrate u nacionalna i vjerska prebrojavanja i dovode u pitanje i sekularni karaker crnogorske države“, kazao je Đukanović.

On je konstatovao da je vlast na čijem je bio čelu imala i neke slabosti, i da je to karakteristika za sve vlasti koje dugo traju.

Đukanović je rekao da preuzima odgovornost za te slabosti i kazao da je spreman da ih otkloni.

On je naglasio da se, ma koliko neobjektivni kritičari pokušavali da ocrne vlast koju personifikuje, te greške ne mogu uporediti sa onim što radi ovi koji su poslije 30. avgusta postali većina.

Đukanovuć je rekao da je opozicija u prethodne dvije i po godine, morala da štiti interese Crne Gore, pošto je vlast asistirala na njihovom podrivanju.

„Nikada naša vlast nije trgovala sa interesima Crne Gore. Oni su bili, i dalje su za nas svetinja. I kao opozicija smo pokazali da smo svjesni da naša odgovornost nije prestala, jer smo vidjeli da nova vlast ne štiti interese Crne Gore“, rekao je Đukanović.

On je kazao da vlast, kojoj je pripadao i njegov protivkansidat, asistirala je onima koji rade protiv interesa države.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније