Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

22. 03. 2023. 18:16 >> 18:17

NEZAKONITO IMENOVANjE

Šahmanović: Pratimo slučaj Radovića, odgovornost je na Odboru

Odgovornost u slučaju nezakonitog imenovanja vršioca dužnosti direktora To Montenegra Saše Radovića je na Odboru direkora i potrebno je sačekati da institucije da daju mišljenje u tom slučaju, kazao je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović.

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) donijela rješenje da je sadašnji vršilac dužnosti direktora Saša Radović nezakonito imenovan na tu poziciju, zbog čega je kaznila To Montenegro sa hiljadu eura.

Radović je 2021. godine uzeo otpremninu od 76 hiljada eura od Budvanske rivijere, a u decembru počeo da radi u To Montenegro iako Zakon o radu definiše da se neko ko je uzeo otpremninu ne može opet zaposliti u državnoj firmi u roku od pet godina, odnosno može ako vrati cijeli iznos otpremnine.

„Kada je izabran odbor direktora na Vladi, odgovornost upravljanja je prešla na Odbor i očekujemo reakciju odbora“, kazao je Šahmanović novinarima odgovarajući na pitanje šta će Vlada i MKI uraditi povodom nezakonitog imenovanja Saše Radovića i nepoštovanja odluke UIP-a od strane To Montenegra.

Šahmanović kaže da su zakonska rješenja takva da sva odgovornost leži na Odboru direkotra.

„Sa velikom pažnjom pratimo ovaj slučaj“, saopštio je Šahmanović.

On kaže i da su od Odbora direktora To Montenegra tražili zvanično da im saopšti šta je urađeno po tom pitanju.

„Prenešeno nam je uvjerenje da postupaju ispravno i da su se žalili drugostepenom organu i da čekaju rješenje. Nakon toga ćemo sagledati situaciju i preduzeti dalje korake uvažavajući državni interes, s obzirom da ide sezona“, rekao je Šahmanović novinarima nakon konferencije "Pojas i put" održane na Ekonomskom fakultetu.

Oglas za izbor i imenovanje izvršnog direktora nacionalnog avio-prevoznika To Montenegro objavljen je danas na sajtu Zavodu za zapošljavanje

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније