Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

03. 03. 2023. 10:01 >> 11:59
2

BARJAKTARI

Most preko Bojane stvoriće novu Antaliju

Most preko Bojane povezaće 30 kilometara plaže i stvoriti regiju koja će biti nova Antalija, kazao je predsjednik Opštine Ulcinju Omer Barjaktari.

Na sjednici Vlade Crne Gore i Albanije potvrđen je dogovor dvije zemlje da do 2024. izgrade most preko rijeke Bojane a koji će spajati Ulcinj i ljetovalište Velipolje u Albaniji.

Barjaktari taj projekat smatra jednim od najvećih vizionarskih projekata u posljednjih 30 godina a koji se tiču Opštine Ulcinj.

"To je veliki projekat kako za Ulcinj i Crnu Goru tako i za našu povezanost sa Albanijom, turističku i ekonomsku budućnost naše zemlje. To će biti katalizator naše turističke i ekonomske aktivnosti i mislim da će ovo Ulcinj i Veliku plažu pretvoriti u nosioca razvoja cijele Crne Gore", kazao je Barjaktari.

Most će skratiti put do Albanije za 70 kilometara, biće dugačak 310 metara a širok oko 4 metra. Koštaće oko 20 miliona eura.

"To će biti značajan projekat i za nas i za Albaniju ali i čitavi region. Biće i novi simbol mobilnosti građana i privrede. Mislim da je to pravi pogodak. Most će koštati oko 20 miliona eura. Mislim da ta cijena u odnosu na značaj projekta nije velika jer će Ulcinj dobiti novi granični prelaz i novu vrijednost. Približava nas i aerodromu u Tirani, biće udaljen skoro kao i aerodrom u Podgorici i to je jedna od prednosti za Ulcinj. Doprinijeće i privlačenju stranih direktnih investicija u Opštinu Ulcinj", kazao je Barjaktari.

On navodi da će povezivanjem Ulcinja i Velipolja most povezati 30 kilometara plaže što, kako je kazao, može biti nova Antalija.

"Ovaj most stvara jedinstvenu regiju dugu skoro 30 kilometara. 30 kilometara pješčane plaže mislim da je to najveći turistički potencijal u Evropi. To može da bude nova Antalija i nešto neviđeno u turističkoj ponudi ne samo Crne Gore već i privredi Albanije, Hrvatske i Grčke", kazao je Barjaktari.

Smatra da će ova regija biti i sjajna prilika za investicije.

"Razgovarali smo i sa investitorima sa Bliskog istoka koji blagonaklono gledaju na ovaj most i vide Ulcinj i Velipolje kao jednu regiju i to će biti sjajna prilika i za investicije u narednom periodu", kazao je Barjaktari.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније