Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

01. 03. 2023. 13:33   >>  13:26 1

U PROŠLOJ GODINI

Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji 1,34 hiljade eura

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prošloj godini je iznosila 1,34 hiljade eura, pokazali su podaci Monstata.

Statističari su kazali da je prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji u Podgorici iznosila 1,38 hiljada eura, u primorskom regionu 1,32 hiljade eura, u središnjem 647 EUR, a u sjevernom 1,03 hiljade eura.

Iz Monstata su objasnili da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, navodi se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u prošloj godini je iznosila 1,4 hiljade eura, dok je 598 eura iznosila u kategoriji solidarna stambena izgradnja.

Iz Monstata su objasnili da se u obračun prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji u obzir uzimaju samo stanovi koji su prvi put prodati na tržištu, odnosno za koje je prvi put zaključen kupoprodajni ugovor.

Predmet posmatranja ovog istraživanja nijesu stanovi starog stambenog fonda, niti ostale vrste nepokrenosti - poslovni objekti, zemljište i drugo.

Istraživanje ne predstavlja odraz ponude i potražnje novih stanova na tržištu, već cijene obračunate na osnovu zaključenih kupoprodajnih ugovora.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније