Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

28. 02. 2023. 14:11 >> 17:57

REAGOVANjE NA KOMNENOVIĆA

"Radnici 'Pomorskog saobraćaja' postali moneta za političko potkusurivanje"

Priča da "niko od zaposlenih u Pomorskom saobraćaju neće ostati bez posla" svela se na pozive preko medija da se prijavimo za posao u tom preduzeću, poručili su zaposleni u toj kompaniji. Oni su reagovali na izjavu predsjednika Opštine Tivat Željka Komnenovića u emisiji "Link", na Javnom servisu, da se "već vode pregovori sa oko 70 zaposlenih u Pomorskom saobraćaju koje Morsko dobro planira da angažuje".

"Od 17. februara ove godine, kada je definitivno otpočela igranka vlasti sa našim sudbinama, nakon što su brodovi Pomorskog saobraćaja vezani zbog odluka JMPD da jednostrano raskine ugovor sa kompanijom, niko od čelnika JPMD nije se udostojio da nam se na primjeren način obrati. Ako predsjednik Tivta Komnenović ovaj javni poziv naziva pregovorima onda je u pravu. Mada, nije jasno odakle gospodin Komnenović crpi informacije koje plasira u javnost", piše u saopštenju, koje potpisuje predstavnica zaposlenih Ivana Peraš.

Ističe da sa nevjericom prate razvoj događaja u kojima su, kako navodi, "moneta za političko potkusurivanje i nebitan problem koji tek ponekad, na marginama izjava, spomenu predsjednici opština sa dvije strane obala".

"Najblaže rečeno – neprimjerena i neozbiljna igra sa našim sudbinama i sudbinama naših porodica. Od nezavidnog položaja u koji smo se našli zbog nepromišljenih i neplanskih poteza vlasti, zbog kojih je sada ugrožena egzistencija oko stotinu porodica, boli nas takođe maćehinski odnos prema nama. Najmanje što smo očekivali, poslije svih odluka koje su donijeli, da nam se zvanično obrate, da nam predoče sistematizaciju, ne u oblaku, već usvojenu i važeću, da nam uruče predloge ugovora o radu, pojasne uslove za zasnivanje radnog odnosa, zarade, radna mjesta na koja bi bili raspoređeni, vremenski rok na koji bi zasnovali radni odnos i sl. Mi od 17. februara čekamo predsjednika borda direktora JPMD g-dina Blaža Rađenovića da nas posjeti, da nam se obrati i da pruži odgovor na ova i mnoga druga pitanja", poručuju radnici.

Ističu da nema ni njega, ni predstavnika Vlade, niti predstavnika opština.

"U svom ovom nespokoju, spokoj nam jedino pruža odluka menadžmenta PS da nam narednih 6 mjeseci isplaćuje zarade. Možda se u međuvremenu, u gustoj agendi obaveza svih pomenutih čelnika nađe vremena i za susret sa nama. Imaćemo šta da pitamo", zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније