Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

23. 02. 2023. 16:15 >> 16:08

SKUPŠTINA CG

Potrebna saradnja u oblasti praćenja postupaka privatizacije

Skupštinska Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije trebalo bi da od Savjeta za privatizaciju prima informacije o privatizaciji kompanija u realnom vremenu, kako bi organizovala sjednice i donosila određene zaključke, ocijenjeno je na sastanku njihovi predstavnika.

Ti zaključci bi, kako je pojašnjeno, bili potom usmjereni ka Savjetu za privatizaciju i Tenderskoj komisiji.

Predsjednik tog skupštinskog tijela, Maksim Vučinić, sastao se danas sa predstavnicima Savjeta, državnom sekretarkom u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Oliverom Popović, predsjednikom Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda (IRF) Velizarem Kaluđerovićem, šeficom finansija IRF-a Jelenom Strugar i šefom pravne službe IRF-a Mirkom Maškovićem.

"Na sastanku je razgovarano o odluci o Planu privatizacije za ovu godinu, razlozima koji su opredijelili Savjet za ovogodišnje privatizacije, kao i o stanju u preduzećima koje planira da privatizuje", saopšteno je iz Skupštine.

Vučinić je podsjetio da je Komisija u prethodnom periodu usmjeravala aktivnosti ka kontroli završenih privatizacija i da ima za cilj da se u narednom periodu, u saradnji sa Savjetom, pažnja usmjeri na aktuelne privatizacije koje su predviđene odlukom o Planu privatizacije za ovu godinu.

On smatra da bi Komisija trebalo da bude pravovremeno upoznata sa detaljima tenderskih uslova, raspisivanjem tendera i rangiranjem ponuda na tenderu.

Predstavnici IRF-a su govorili o planiranim privatizacijama i to kompanija Montepranzo Bokaprodukt, Turistički centar Durmitor i Institut za crnu metalurgiju, u kojima IRF ima većinski ili potpuni udio u vlasništvu.

Oni su predložili Savjetu da ih uvrsti u Plan privatizacije za ovu godinu.

Popović je navela da Ministarstvo podržava rad Komisije, te da će u radu biti transparentni i da će tom skupštinskom tijelu biti dostupni svi raspoloživi podaci i informacije iz domena nadležnosti tog Vladinog resora.

Ona je kazala da Plan privatizacije za ovu godinu predstavlja okvirni plan, te da će se privatizaciji Budvanske rivijere pristupiti detaljno i obazrivo, a ukoliko počne proces privatizacije, Komisija će biti obaviještena o svim koracima.

Popović je napomenula i da u tom kontekstu stoje na raspolaganju za svaki vid saradnje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније