Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

08. 02. 2023. 11:19 >> 11:13

APEL UDRUŽENjA PODSTANARA

Stanodavci da se uzdrže od daljeg povećanja cijena zakupnina

Udruženje podstanara Crne Gore apelovalo je na stanodavce da se uzdrže od daljeg povećanja cijena zakupnina i pokušaju da razumiju nikada težu situaciju u kojoj se danas nalaze podstanari.

Iz Udruženja su kazali da epidemija povećanja cijena zakupa stanova poprima sve veće razmjere, kako su i ranije najavljivali.

"Pored razloga koji su bili dominantni za podizanje cijena zakupa velikog broja pristiglih građana iz Rusije i Ukrajine, te povećanja troškova života usljed svakodnevne inflacije, podstanari su dobili novi razlog da strahuju od povećanja kirija. Naime, Udruženje bilježi sve veći broj povećanih kirija usljed rasta kamatnih stopa, kao i rata stambenih kredita", navodi se u saopštenju.

U Udruženju smatraju da se teret korisnika stambenih kredita svaljuje na podstanare na način što im se povećavaju kirije za taj, a nerijetko, i veći iznos.

"Zato apelujemo na stanodavce da ne otežavaju ionako već katastrofalno težak život podstanara, koji nijesu krivi što su njima porasle rate stambenih kredita. Podstanari im ionako vraćaju te kredite kroz kirije", rekli su iz Udruženja.

Oni su podsjetili stanodavce da i sami posluju u sivom tržištu te da, i pored zakona koji predviđa plaćanje poreza na ostvarenu dobit, ne plaćaju porez koji se u normalnim država mora plaćati.

"Što se tiče onih koji bi morali zaštititi podstanare, a sagledavajući cjelokupnu politiku socijalnog stanovanja, oni su već davno pali na ispitu", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније