Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Мина [ R.B. ]

07. 02. 2023. 13:17 >> 13:11

IBRAHIMOVIĆ-MEDOKS

Britanski investitori zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru

Postoji interesovanje investitora iz Velike Britanije za ulaganja u Crnu Goru, koja je prepoznata kao rastuće turističko tržište, saopštila je britanska ambasadorka Karen Medoks na sastanku sa ministrom kapitalnih investicija, Ervinom Ibrahimovićem.

“Investitori su u prvom redu zainteresovani za strategiju i razvojne planove Crne Gore kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura, to jest razvoj nacionalnih vazdušnih luka i civilnog vazduhoplovstva generalno. Britanske kompanije u ovoj oblasti imaju značajno iskustvo i posluju širom Evrope i svijeta i razvoj svog poslovanja u ovom regionu vide kao dobru poslovnu priliku”, kazala je Medoks.

Ibrahimović je, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, danas sa ambasadorkom razgovarao o mogućim investicijima i projektima koji bi bili interesantni za ulazak britanskih kompanija na crnogorsko tržište.

„Izuzetno me raduje da strani investitori prepoznaju Crnu Goru kao državu sa značajnim razvojnim potencijalima, ujedno sam saglasan da je turistička privreda srž razvoja ekonomije naše države”, rekao je Ibrahimović.

On je kazao da u tom smislu u Ministarstvu kapitalnih investicija rade na razvoju svih oblasti saobraćaja i energetike, usklađivanju pravnog okvira i usvajanju standarda EU čime žele da stvaraju povoljan poslovni ambijent za privlačenje stranih investicija.

Ibrahimović je istakao da Crna Gora mora raditi na modernizaciji postojećih aerodroma, ali da mora razvijati i nove vazdušne luke, iskoristio je priliku i upoznao ambasadorku sa određenim interesovanjima stranih kompanija za ulazak na naše tržište, ali je ukazao na neophodnost izrade studija, analiza i plansko-projektne dokumentacije.

Kako je naveo, u pitanju su kapitalni razvojni projekti za čiju su realizaciju potrebna značajan kapital ali i znanja i iskustva.

Današnji susret bio je prilika da sagovornici razmijene stavove i razmišljanja na temu nestabilne političke situacije u zemlji i složili se da ovakva politička atmosfera u velikoj mjeri utiče na ekonomski napredak i na kreiranje vizije i strategije razvoja države, kako u ekonomskom smislu tako i u procesima EU integracija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније