Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Мина бизнис [ R.B. ]

10. 11. 2022. 10:19 >> 10:17

MONTENEGROBERZA

Akcije Luke Bar privremeno na promatranju

Montenegroberza donijela je danas odluku o privremenom razvrstavanju akcija Luke Bar u segment za promatranje.

Iz Montenegroberze su objasnili da berza može privremeno rasporediti finansijski instrument u segment za promatranje, kako bi investicionoj javnosti skrenula pažnju na potrebu pojačanog praćenja okolnosti vezanih za trgovinu tim instrumentom.

Berza, kako su kazali, može emitenta privremeno razvrstati u segment promatranje ako postoje bilo koje druge okolnosti koje opravdavaju pojačan nadzor nad emitentom.

„To se može uraditi ako se očekuje donošenje odluke Vlade i drugih organa sa javnim ovlašćenjima koja se odnose na emitenta koje mogu značajnije uticati na njegovu cijenu, ako na tržištu postoje neprovjerene glasine koje mogu značajnije uticati na tu cijenu ili ako postoje bilo koje druge okolnosti koje opravdavaju pojačan nadzor“, navodi se u saopštenju berze.

Odluka o razvrstavanje je, kako su dodali, privremenog karaktera i trajaće dok ne prestanu okolnosti koje opravdavaju pojačan nadzor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније