Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

И.П./О.З.

29. 09. 2022. 12:37   >>  15:28 2

ŽUGIĆ

"Utemeljen predlog predsjednika, u CBCG nema politike"

Guverner Centralne banke Crne Gore (CBCG) Radoje Žugić smatra da je utemeljen predlog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da ga ponovio predloži za tu funkciju.

"Guverner se može birati najviše dva puta uzastopno. Predsjednikov zahtjev je utemeljen, a političari će se izjasniti o tome. Radim sve da sačuvam svoju i reputaciju svojih saradnika", kazao je Žugić novinarima nakon konferencije o postojećem stanju u finansijskom i bankarskom sektoru.

Na pitanje da li, pored predloga predsjednika, smatra da zaslužuje treći mandat i podršku u parlamentu, on je kazao da je prihvatio predlog predsjednika i da smatra to krunom uspjeha.

Upitan o mogućem kršenju zakona prilikom dodjele 44 miliona eura državnog novca Prvoj banci, on je kazao da u Centralnoj banci ne stanuje politika.

"Ne radi se selektivno, ni kada je riječ o Prvoj banci. To su pokušaji politizacije jedne profesionalne institucije i kadra koji je jedan od boljih u Crnoj Gori", poručio je Žugić.

Kada je riječ o optužbama u vezi sa dodjelom državne garancije od 50 miliona dolara za kredit iz Abu Dabi fonda, kazao je da je riječ o manipulacijama ranijeg Ministarstva poljoprivrede.

"Nemam ni učešća ni potpisa u tom dijelu. Ko ima moj potpis tu, savjetujem ga da ga nosi u tužilaštvo odmah", naveo je Žugić.

Takođe je poručio da u CBCG nema nepotizma.

"Svi konkursi su bili validirani sa četiri komisije, prošli su najbolji. Među svim zaposlenima je samo jedan član moje familije i to ga nisam ja primio. Drugi je nedavno otišao iz CBCG", naveo je Žugić.

Crnogorsko Tužilaštvo ranije je formiralo predmet povodom krivične prijave kojom je predstavljeno da je iz crnogorskih institucija nestalo 5,7 kilograma milionski vrijednog poludragog kamenja opala.

"Niko iz CBCG nema nikakvu odgobornost, osim za čuvanje opala, a mi to radimo perfektno", istakao je Žugić.

Govoreći o novom zaduženju države, guverner CBCG je kazao da je potreban aranžman sa MMF-om.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније