Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Дејан Кандић [ TVCG ]

26. 09. 2022. 19:55 >> 20:03

ŠLjUKIĆ

"Očekujemo sanaciju kvara na TE Pljevlja najkasnije do sjutra veče"

Rukovodilac sektora proizvodnje u TE Pljevlja Zoran Šljukić kazao je za TVCG da očekuje da će se kvar sanirati najkasnije do sjutra veče, kako bi elektrana ponovo bila na mreži.

Zbog kvara na kotlovskom postrojenju, Termoelektrana Pljevlja od nedjelje ne proizvodi struju, a električna energija koja nedostaje obezbjeđuje se iz uvoza. Od početka godine termoelektrana je proizvela 967 gigavat sati ili tri odsto više od plana za prvih devet mjeseci i uprkos visokoj pouzdanosti Bloka dešavaju se povremeni ispadi poput sinoćnjeg. Očekuju, međutim, da će kvar brzo otkloniti.

"Prosječan broj ispada TE na godišnjem je šest do sedam ispada. Nekad se desi da elektrana radi pola godine bez ispada. Od toga, čak 70 do 80 odsto ispada odlazi na ispade zbog kvarova na kotlovskom postrojenju", kazao je Šljukić.

Očekuje da će se kvar sanirati najkasnije do sjutra veče, kako bi elektrana ponovo bila na mreži.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније