Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

15. 09. 2022. 16:27   >>  16:24 1

DAMJANOVIĆ - KAMERON

Razmatrali moguće načine buduće saradnje CG i MMF-a

Ministar finansija Aleksandar Damjanović razgovarao je sa direktorom Međunarodnog monetarnog fonda - Odsjek za Evropu Alfredom Kamerom o finansijskoj i ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori i okruženju i mogućim načinima buduće saradnje Crne Gore i MMF-a, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Damjanović sa saradnicima, učestvuje na redovnom godišnjem sastanku Konstituence, grupe zemalja članica Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, na čelu sa Holandijom i Belgijom, koji se održava u Sarajevu gđe je imao i niz bilaterlanih susreta sa zvaničnicima Međunarodnog monetarnog fonda, Svjetske banke i predstavnicima zemalja članica Konstituence.

"Ministar Damjanović sastao se i sa zamjenikom izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Bo Lijem, sa kojim je razgovarao o rebalansu budžeta koji je Vlada usvojila, kao neophodan preduslov za konsolidaciju javnih finansija pred pripremu budžeta za 2023. godinu, kao i o fiskalnoj održivosti seta zakona nove poreske politike ali i sajber napadima sa kojim se suočava državna informatička struktura", navodi se u saopštenju.

Damjanović je, kako dodaju iz ministarstva, sa izvršnim direktorom Svjetske banke Koenom Davidsom razgovarao o aktuelnoj političkoj i finansijskoj situaciji u Crnoj Gori, potvrdama kreditnog rejtinga od strane Standard and Poor's-a i Moodys-a, koje su, kako navode, ocijenjene kao znak stabilnosti javnih finansija i dobra poruka investitorima.

"Ministar Damjanović, u ime Vlade Crne Gore, u Sarajevu je potpisao i Memorandum o razumijevanju o tehničkoj saradnji između Ministarstva finansija Crne Gore i Ministarstva finansija Holandije. Nakon potpisivanja Memoranduma uslijedio je konstruktivan razgovor sa holandskom ministarkom finansija i potpredsjednicom holandske Vlade, Sigrid Kaag o ekonomskim prilikama u Crnoj Gori u kontekstu globalne krize i rata u Ukrajini", kazali su iz Ministarstva finansija.

Ovogodišnje teme sastanka su "Kako obuzdati globalnu inflaciju iz perspektive Centralne banke i Vlade" i "Energetska bezbijednost, tranzicija i saradnja".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније