Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

18. 08. 2022. 13:08   >>  13:06

SASTAO SE SA ABAZOVIĆEM

Investitor iz Katara u Tuzima planira da zaposli 70 radnika

Investitor iz Katara i jedan od lidera u proizvodnji šafrana na Bliskom Istoku Džaber Al Mansouri na teritoriji Tuzi zakupio je 400.000 kvadrata zemljišta s ciljem da pokrene poljoprivrednu proizvodnju u toj opštini. Najavljuje da će naredne dvije sedmice postaviti 23 plastenika i zaposliti 70 radnika.

Sa investitorom iz Katara sastao se predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade, investitor iz Katara upoznao je Abazovića sa dinamičkim planom rada firme koja će se baviti proizvodnjom voća i povrća.

"Mansouri je istakao da će naredne dvije nedjelje biti postavljena 23 plastenika i da će zapošljavati 70 ljudi", navodi se u saopštenju.

Abazović je, kako dodaju iz Vlade, naglasio da se raduje nastavku dolaska investitora koji Crnu Goru prepoznaju kao idealnu za ulaganja, ovog puta u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

"Premijer je naveo da je, pored države, pomenuta investicija važna i za lokalnu zajednicu koja ima priliku da zaposli više desetina građana. On je izrazio uvjerenje da je ovo samo početak dalje saradnje između Vlade Crne Gore i katarskih partnera koji sve više prepoznaju našu državu, posebno naglasivši potencijal za ulaganje u sjever države", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније