Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

11. 08. 2022. 19:47 >> 19:46
13

NA KROVU FABRIKE

Željezarci štrajkuju glađu, čekaju Abazovića i Davidovića

Radnici nikšićke Željezare Tosčelik ponovo su na krovu fabrike počeli štrajk glađu. Za TVCG su saopštili da su od danas zauzeli fabriku i da su oni vlasnici Željezare. Pozivaju premijera Dritana Abazovića i nikšićkog biznismena Miodraga Davidovića da dođu u fabriku objasne radnicima ko, kako su naveli, govori istinu.

Pregovori oko preuzimanja nikšićke Željezare između biznismena Miodraga Davidovića i predstavnika turskog "Toščelika" danas, izgleda, nisu dali konkretne rezultate.

Predstavik radnika Ivan Vujović kazao je za TVCG da očekuju dolazak premijera Dritana Abazovićeva, jer radnici kako dodaje, traže da država preuzme fabriku.

“Ako Davidović nije u stanju da preuzme fabriku neka to onda učini država”, naveo je Vujović.

Kaže i da danas nijesu dobili informacije od Davidovića, samo su iz medija čuli da nikšićki biznismen od nadležnih ministarstava nije dobio odgovore o njegovom zahtjevu da mu se omogući izgradnja solarnih i vjetro elektrana za budući rad Željezare, kao ni za pitanje vode i korišćenja kamenoloma.

Davidović je, kako navode, kazao i da su ga predstavnici Tosjali grupe obavijestili kako pregovore u kupovini Željezare mogu nastaviti 22. avgusta.

Vujović kaže i da su čuli izjavu premijera Dritana Abazovića koji je rekao da je što se tiče Vlade sve obezbijeđeno Davidoviću.

“Mi smo zatražili od premijera i Davidovića da dođu u Željezaru i da objasne radnicima ko govori istinu ko ne. Mi više nećemo čekati, donijeli smo odluku da počnemo štrajk glađu na krovu fabrike i od danas smo zauzeli fabriku i mi smo vlasnici ove fabrike i turski vlasnik više ne može da uđe u fabriku. Od sada oni koji budu željeli da pregovaraju mogu samo da razgovaraju sa radnicima Željezare”, zaključio je Vujović.

Davidović je ranije saoštio da rok od 72 časa, koliko su tražili turski investitori, ističe danas poslijepodne. Na sastanku sa radnicima, prije dva dana, kazao je da od Vlade očekuje odgovore na tri zahtjeva.

Traži da se Željezari u vlasništvo vrate kamenolom Budoš, jezero Liverovići, kao i da mu se omogući da za potrebe fabrike sam proizvodi struju.

Abazović: Sačuvati radna mjesta u Željezari

Premijer Dritan Abazović kazao je da Vlada želi da sačuva radna mjesta u Željezari.

Kazao je, da ako pregovori između Miodraga Davidovića i turske kompanije budu iziskivali posredovanje Vlade, Vlada je kako dodaje, spremna na to.

“Ali mi ne možemo da dogovor između dvije kompanija dovedemo do kraja ako oni ne pronađu zajednički jezik”, poručio je premijer.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније