Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.V. ]

04. 08. 2022. 20:51 >> 10:29

RADNA GRUPA

Vlada pokrenula postupak o statusu bolnice Meljine

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić delegirao je na 15. sjednici Vlade Crne Gore temu formiranja radne grupe koja bi se bavila rešavanjem problema Bolnice Meljine. Na snimku 15. sjednice objavljenom na YouTube kanalu Vlade, ministar Šćekić je naglasio je da postoji potreba za kandidovanjem ove teme u skladu sa internim dokumentom vezanim za predlog rešavanja situacije u Bolnici Meljine.

Ista tema bila je predložena i na prethodnoj sjednici ali je povučena zbog zgusnutog sadržaja. Kako debata o ovoj temi uključuje i interni dokument, zaključci vezani za formiranje radne grupe koja će se baviti problemom Bolnice Meljine nisu se našli u zvaničnom saopštenju nakon 15. sjednice Vlade.

Da je Vlada pokrenula postupak rešavanja ovog problema potvrdio je i ministar finansija Aleksandar Damjanović na konferenciji za medije povodom prvih 100 dana Vlade, prenosi aplusme.me.

Atlas grupa u arbitražnom postupku koji vodi sa Crnom Gorom na sudu u Hagu potražuje obeštećenje od 70 miliona eura za Bolnicu Meljine koja je, po tvrdnjama pravnog tima Atlas grupe, nepropisno uvedena u stečaj.

Gotovo svi akteri afere uvođenja Opšte bolnice Meljine u stečaj su lišeni slobode ili se nalaze u bjekstvu, počev od predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića (uhapšenog početkom maja). 

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević je kao odgovornu za nezakonito uvođenje Bolnice u stečaj označio i direktoricu bolnice Oliveru Mihailović Elez, protiv koje je takođe podnijeta krivična prijava ali do danas Specijalno državno tužilaštvo nije tim povodom reagovalo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније