Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

27. 07. 2022. 12:40   >>  12:37

DUKAJ I VUKSANOVIĆ

Radićemo na unapređenju politika i mjera za razvoj informacionog društva

Blagovremenim, kontinuiranim i aktivnim dijalogom privatnog i javnog sektora se na sistemski način rješavaju izazovi, a ujedno se postiže viši nivo uzajamnog razumijevanja, poručili su predsjednica Upravnog odbora Američke privredne komore Svetlana Vuksanović i ministar javne uprave Marash Dukaj.

Tome će doprinijeti i Memorandum o saradnji koji su Vuksanović i Dukaj potpisali u okviru programa Američke privredne komore „Rule of Dialogue – Vladavina dijaloga“.

Kako je kazala Vuksanović, saradnja poslovne zajednice sa donosiocima odluka na stvaranju jasne, nedvosmislene i primjenjive regulative doprinosi kreiranju stabilne poslovne klime koja omogućava očuvanje postojećih investicija, ali i privlačenje novih.

„Program Rule of Dialogue – Vladavina dijaloga omogućava da kroz rad naših Komiteta ukrstimo argumente i mišljenja, kao i da iskoristimo know–how naših kompanija prilikom kreiranja politika i zakonskih rješenja. Uključivanje poslovne zajednice u izradu propisa doprinosi smanjivanju biznis barijera, nelojalne konkurencije, ali i suzbijanju sive ekonomije. Zato nas raduje buduća saradnja“, rekla je Vuksanović.

Predsjednica Upravnog odbora Američke privredne komore istakla je važnost digitalne tranformacije, koja će, između ostalog, omogućiti dodatni razvoj e-servisa koji olakšavaju poslovanje privredi.

Ministar Dukaj je istakao da mu je drago da Ministarstvo javne uprave nastavlja saradnju  sa Američkom privrednom komorom u Crnoj Gori u oblastima vladavine prava i transparentnog poslovnog okruženja.

„U saradnji sa Američkom privrednom komorom u Crnoj Gori, radićemo na unapređenju politika i mjera za razvoj informacionog društva i digitalnog poslovanja, u cilju većeg povjerenja građana i privrednika. Siguran sam da će ovaj Memorandum doprinijeti unapređenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori zasnovanog na vladavini prava i jednakim šansama u svim oblastima iz nadležnosti Ministarstva javne uprave“, rekao je Dukaj.

Potpisivanjem ovog, zajedno sa Memorandumima potpisanim sa Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom finansija, Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma i Ministarstvom nauke i tehnološkog razvoja Američka privredna komora razvija saradnju sa Vladom Crne Gore početu 6. juna na događaju “Otvoreno sa Premijerom” kada je potpisan krovni Memorandum o saradnji na programu „Rule of Dialogue – Vladavina dijaloga“.

Kroz program „Vladavina dijaloga“ Američka privredna komora želi da doprinese predvidljivom i transparentanom  poslovnom ambijentu koji je zasnovan na vladavini prava u cilju privlačenja renomiranih investitora iz SAD-a i zapadno-evropskih zemalja.

                                      

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније