Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M.

25. 07. 2022. 16:18 >> 16:15

ĐUROVIĆ U ULCINJU

Sezona nije loša kako se predstavlja u javnosti, vješto se spinuje

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović posjetio je opštinu Ulcinj i učestvovao na odboru udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore na temu odvijanja ljetnje turističke sezone, i poručio da sezona nije loša kako se u se predstavlja javniosti. 

“Vrlo vješto se spinuje, priča u nečiju korist a našu štetu za neke stvari koje nisu tačne. Nemojte da crnimo našu državu a da hvalimo tuđe. Mi imamo jednu sasvim korektnu sezonu, je li najbolja- nije vjerovatno - može li biti bolja - može, svaka može i sve ćemo uraditi da sledeća bude duplo bolja, ali sa ovim špicem imaćemo sezonu koja je sasvim zadovoljavajuća” kazao je Đurović, saopšteno je iz tog resora.

Na sjednici kojoj su, uz predsjednicu Privredne komore Ninu Drakić, predsjednika odbora Ranka Jovovića i predsjednika Opštine Ulcinj Omera Barjaktarija, prisustvovali predstavnici brojnih državnih preduzeća, udruženja hotelijera, ugostitelja i turističkih agencija, Đurović je poručio da sezona nije loša kako se to u posljednje vrijeme predstavlja javnosti.

"Iz lokalne samouprave saopštili su da je turistička posjeta Ulcinju veća za 20% u odnosu na prošlu godinu a vrlo blizu rezultatima iz rekordne 2019. godine. Turistički poslenici ukazali su na probleme koji otežavaju njihovo poslovanje i odvijanje sezone: saobraćajne gužve, buku, čistoću, probleme sa vodosnabdijevanjem, naplatom turističke takse, nelegalnim radom. Kao problem je istaknuto i povećanje cijena zakupcima privremenih objekata na Adi Bojani od strane JP Morsko dobro", kaže se u saopštenju.

Đurović je poručio da je za rješenje ovih izazova potrebno vrijeme i pozvao ugostitelje da posluju legalno i plaćaju obaveze prema državi, koja će im to znati vratiti.

“Ne možete očekivati od ovog Ministarstva, na čije sam čelo došao prije dva mjeseca da odmah riješi sve probleme i molimo vas da nas razumijete. Kada je u pitanju odluka Morskog dobra- ja je podržavam. Objekti na Adi se tretiraju kao luksuz, a svako ko bude tamo želio da uživa- moraće da plati cijenu. Na taj način želimo da čuvamo prostor, destimulišemo dalju divlju gradnju i da pravila važe jednako za sve”, poručio je Đurović.

On je kazao da Vlada pokušava da riješi problem evidencije turista kroz nove modele naplate boravišne takse i pozvao turističku privredu da bude dio dogovora oko strategije za ljetnju sezonu naredne godine.

Na sastanku sa predsjednikom opštine Ulcinj Omerom Barjaktarijem bilo je riječi o izazovima sa kojima se suočava lokalna samouprava, posebno u oblasti infrastrukture, kao i mogućnostima za podsticanje poljoprivrede i njenog uvezivanja sa ugostiteljstvom.

Đurović je istakao da je Ulcinj grad sa najvećim potencijalom u Crnoj Gori a investicija gradske uprave od 20 miliona eura u projekat vodosnabdijevanja istorijska šansa da se riješi pitanje od najvećeg značaja za razvoj opštine. U okviru te investicije planira se rekonstrukcija više od 90km vodovodne i kanalizacione mreže.

U sklopu posjete opštini, ministar Đurović je obišao hotel „Mediteran“, vlasništvo Bećović Management Group, koji je nedavno otvorio dio od 16 luksuzno opremljenih apartmana. Riječ je o investiciji vrijednoj ukupno 13 miliona eura koja će se realizovati do 2025. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније