Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B. [ Mina ]

29. 06. 2022. 07:43 >> 07:41

SKUPŠTINA AKCIONARA

Izabrani članovi Odbora direktora CGES, bez dogovora o predsjedniku

Predsjednik Odbora Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) nije izabran na Skupštini akcionara zbog nepostizanja dogovora, a izabrani su članovi Odbora, saopšteno je iz te kompanije. Zbog nemogućnosti postizanja dogovora oko izbora predsjednika Odbora direktora CGES-a, za koju je neophodna prosta većina svih članova, odlučeno je da se nova konstitutivna sjednica održi 7. jula.

Kako se navodi, na redovnoj godišnjoj Skupštini akcionara CGES-a, koja je održana juče u Podgorici, a kojom je predsjedavao izvršni direktor Ivan Asanović, našla su se najznačajnija pitanja iz rada i poslovanja te energetske kompanije.

Navodi se da su jednoglasno usvojeni finansijski iskazi za prošlu godinu sa izvještajem revizora, izvještaj o poslovanju za prošlu godinu, kao i politika naknada CGES-a.

"Kada je u pitanju raspoređivanje ostvarene dobiti CGES-a za 2021, koje se našlo na dnevnom redu, odlučeno je da se dobit od 16,9 miliona eura doda neraspoređenoj, odnosno akumuliranoj dobiti iz prethodnih godina, iako su protiv takve odluke burno reagovali i bili protiv manjinski akcionari koji su bili prisutni na Skupštini", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je za revizora CGES-a za ovu godinu izabran Prajsvoterhaus Kupers.

U nastavku 13. redovne Skupštine akcionara, razriješeni su članovi Odbora direktora u prošlom mandatu.

Dodaje se da je nakon toga jednoglasno potvrđena odluka o izboru članova Odbora direktora CGES-a, Aleksandra Mijuškovića, koji je reizabran, novih članova Zdravka Blečića, Almedinae Husović i Mijata Mirkovića.

Elektromrežu Srbije u Odboru CGES-a, kako se dodaje, zastupaće kao i do sada, Jelena Matejić, a italijansku energetsku kompaniju Terna – Rete Elettrica Nazionale S.p.A, dosadašnji članovi Đakomo Donini i Guido Guida.

Iz CGES-a su rekli da je juče u Podgorici održana i konstitutivna sjednica Odbora direktora u novom sazivu, na kojoj dosadašnji predsjednik Odbora direktora Aleksandar Mijušković, kojeg je ponovo predložilo Ministarstvo finansija, nijesu podržala dva člana novog saziva iz Crne Gore za tu funkciju, a koji su glasali za Mijata Mirkovića, na predlog člana Odbora direktora, Almedine Husović. Predstavnici italijanske Terne bili su uzdržani.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније