Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.V. ]

28. 06. 2022. 06:51 >> 06:49
9

ABAZOVIĆ

Od 1. septembra penzije ćemo povećati za 36 odsto

Od 1. septembra penzije ćemo povećati za 36 odsto, najavio je premijer Dritan Abazović. 

Iz premijerovog kabineta ukazali su za Portal RTCG na Abazovićevu izjavu tokom premijerskog sata u ponedjeljak u Skupštini Crne Gore. 

"Kad je riječ o penzionerima, mi smo imai prvo povećanje penzija koje je nastupilo od 1.maja. Drugo povećanje nastupa od 1.septembra, I to od 1.septembra treba da bude na nivou od 36 odsto, što nije zanemarljivo", kazao je Abazović. 

Iz Fonda PIO su, podsjetimo, nedavno rekli da će penzije imati trend rasta i neće biti problema s isplatom. 

Tokom premijerskog sata, Abazović je rekao da da korona i kriza koja je nastala ratnim dešavanjima u Ukrajini, treba da nas uče da moramo više da se bavimo proizvodnjom hranom i moramo da postajemo zemlja koja nije energetski zavisna. 

Fokus, kako je rekao, treba da bude ne samo na poljopriovredi, nego i na izgradnji novih energetskih objekata.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније