Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Marko Terzić, TVCG ]

27. 06. 2022. 06:33 >> 06:31

ĆUPIĆ PORUČIO

Službena vozila koristiti isključivo u službene svrhe

Zloupotreba službenih vozila nije novina u Crnoj Gori, jer su cijene goriva dosegle rekordan iznos. Zato bi trebalo da se povede računa o troškovima i da se vozila koriste isključivo u službene svrhe, poručuju Pavle Ćupić iz Građanske alijanse i građanski aktivista Vuk Vujisić.

"Imajući u vidu da cijene naftnih derivata na svjetskim trzištima rastu, da je najava da nas čeka i energetska kriza, od jeseni mislim da bi najbolje bilo da se povede računa bar u tom dijelu da se ne troše sredstva na ovako skupo gorivo nego da službenici službena kola koriste isključivo u službene svrhe", kazao je Pavle Ćupić iz Građanske alijanse.

Vuk Vujisić, građanski aktivista istakao je da gorivo i amortizaciju vozila državnih službenika plaćaju svi građani.

"Pogotovo u ovom periodu krize trebalo bi državni službenici prije svega da pokažu jedan domaćinski odnos prema državi i onome sto je društveno" kazao je on.

Da mora da se štedi poručio je i prije neki dan premijer Dritan Abazović navodeći primjer Vlade.

"Ja lično mislim da je Vlada vrlo štedljiva, ali naravno da se moramo prilagoditi i novom momentu. Počevši od premijera koji ne koristi van radnog vremena službena vozila i koji ne želi da ide sa pratnjom i da trosi gorivo građana Crne Gore kad god nije poreba za to to treba da rade svi", istakao je Abazović.

"Kao sto to mogu raditi privatne firme tako bi i drzava mogla da prati sluzbena vozila i da viid da li se ista zloupotrebljavaju i naravno sa visokim kaznama i disciplinskim postupcima za one koji se uhvate u zloupotrebi korišćenja službenog vozila", istakao je Vujisić.

"U jednom periodu je postojao i sajt na kome su građani mogli da prijave zloupotprebe odnosno korišćenja vozila u privatne svrhe. To se nije bas pokazalo kao efikasno, s obzirom da su institucije davale neka objašnjenja koja nijesu na mjestu, koja se nijesu mogla uzeti kao dobra, da bio pravdali zloupotrebu službenih vozila, u privatne svrhe", zaključio je Ćupić.

Sigurno je, troškovi su veliki i bez zloupotreba, jer kako ocjenjuje Vujisić, Crna Gora ima i više nego dovoljno službenih vozila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније