Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B.

23. 06. 2022. 10:45 >> 10:46

IBRAHIMOVIĆ SA PREDSTAVNICIMA STRABAGA

"Započeti projekti se moraju završiti, ugovori poštovati"

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović istakao je da je Vlada svjesna izazova pred kojima se našao građevinski sektor, ali da se započeti projekti moraju nastaviti i ugovori poštovati. Država će se kako je kazao u ovim okolnostima ponijeti odgovorno kako bi se na najbolji način zaštitili interesi građana i države Crne Gore.

On je to istakao na sastanku sa predstavnicima austrijske kompanije Strabag, sa kojima je razgovarano o projektima koje ova kompanija realizuje u Crnoj Gori, problemima sa kojima se susreću u realizaciji i planovima i mogućnostima produbljivanja saradnje.

Predstavnici Strabaga su se posebno osvrnuli na događaje na gobalnom nivou koji su rezultiralu rastom cijena energenata i građevinskih materijala što je značajno otežalo poslovanje kompanije i poštovanje unaprijed definisanih rokova.

"Ministar je naglasio da se radovi na započetim projektima moraju nastaviti, kako bi se ispoštovala dinamika koja je procedurama i ugovorima dogovorena, a koja zbog različitih razloga nije ispoštovana", napominju u saopštenju kompanije Strabag.

Sastanku je prisustvovao i državni sekretar Admir Šahmanović.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније