Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B.

17. 06. 2022. 13:43 >> 13:40

IBRAHIMOVIĆ - ČAVUŠOGLU

Potencijala za ulaganje Turske u oblasti energije i saobraćaja

Za Crnu Goru je veoma važno da prijateljska država sa tako snažnom i potentnom ekonomijom kakva je Turska ima interesovanje za ulaganje u kapitalne projekte u Crnoj Gori, a potencijala za dalje unapređenje saradnje dvije države ima kroz investiranje u projekte na polju obnovljive energije, putne i željezničke infrastrukture, kao i u oblasti vazdušnog saobraćaja, istakao je ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović koji je na Prespa forumu u Ohridu imao bilateralni sastanak sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušogluom.

Kako navode usaopštenju, Crna Gora na Republiku Tursku gleda kao na prijateljsku zemlju sa kojom nas dodatno vezuje partnerstvo u NATO savezu.

"Nakon razmjene mišljenja i stavova o aktuelnim geopolitičkim i regionalnim pitanjima, fokus razgovora bio je na potencijalima za dalje unapređenje saradnje dvije države kroz investiranje u projekte na polju obnovljive energije i saobraćaja. Naša saradnja je i sada na zavidnom nivou, ali njeni potencijali su daleko veći i ja vjerujem da ćemo u narednom periodu naći zajednički interes da se turska privreda snažnije uključi u projekte u oblasti obnovljive energije i saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori",
kazao je Ibrahimović, dodajući da je neophodno što prije naći model da se turski investitori informišu o investicionim potencijalima Crne Gore.

Čavušoglu je istakao dugu istoriju dobrih međudržavnih odnosa dvije države i iskazao zainteresovanost da se turski investitori snažnije uključe u projekte zelene energije i saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori i druge projekte za koje bude bilo interesovanja.

On je dodao da Crna Gora kao članica NATO–a i država koja je na pragu ulaska u EU sa snažnim investicionim potencijalom predstavlja interesantnu investicionu destinaciju za turske investitore.

Sagovornici su se saglasili da učine napore na daljem jačanju ekonomske, političke i svake druge saradnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније