Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

25. 05. 2022. 19:25   >>  19:23

U MINISTARSTVU

Razgovarali o neradnoj nedjelji, naredne sedmice novi sastanak

U Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma održan je radni sastanak u vezi s neradnom nedjeljom. Sastanku su prisustvovali predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Uprave za inspekcijske poslove, Saveza sindikata i Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Sastanak je, kako su kazali, protakao u konstruktivnom dijalogu, tokom kojeg su se mogli čuti svi opravdani razlozi i stavovi, kao i detaljni pro i kontra argumenti za uvođenje radne nedelje ili ostanak trenutnog zakonskog rješenja.

"Sagovornici su pokazali visok stepen spremnosti nalaženja zajedničkog konsenzusa o ovom pitanju i stvaranju takvog modela koji će biti, s jedne strane  na dobrobit privrede i dodatno je ojačati kako bi bila spremnija za nastupajuću turističku sezonu, a sa druge strane, radnicima se zaštitila njihova prava iz radnog odnosa, odnosno omogućilo pravo na dostojanstveni rad", navodi se u saopštenju.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović apelovao je na sve učesnike dijaloga da, do narednog sastanka pripreme detaljne analize i predloge konkretnih rješenja.

Održavanje sastanka planirano je za narednu sedmicu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније