Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

25. 05. 2022. 10:07   >>  10:06

ROVČANIN

"Sve spremno za toplifikaciju Pljevalja, Opština prolongira"

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin kazao je da su finansijska sredstva za proces toplifikacije Pljevalja obezbijeđena, napravljen je projektni tim, revidirano idejno rjesenje i definisane sve pretpostavke, međutim došlo je dp, kako je naveo, prolongiranaja cijelog procesa usljed nedostatka razumijevanja od Opštine Pljevlja.

„Da bi mi raspisali tender za glavni projekat i za izvođenje radova konačno, pošto imamo i novac i sve je obezbijeđeno potrebna nam je izmjena urbanističko-tehničkih uslova. Ti isti uslovi izdati su od strane Opštine Pljevlja 2019. godine. Tome je prethodila odluka Skupštine Opštine o izgradnji objekata od opšteg interesa gdje je prepoznat toplovod i proces toplifikacije“, kazao je Rovčanin u emisiji "Dobro jutro Crna Goro". 

Sada kada je EPCG tražila izmjene uslova jer je pri izmjeni trase došlo do malih korekcija, Rovčanin navodi da su mu kazali da nijesu nadležni.

„A nadležni su bili 2019. godine. Sada nijesu nadležni da daju izmjene. Sada smo se potrudili pa smo od Agencije za zaštitu životne sredine tražili mišljenje ko je nadležan da izda UT uslove. Mi smo dobili odgovor da je to onaj organ koji je izdao i započeo postupak“, kazao je on.

Rovčanin dodaje da su se obratili i Ministarstvu kapitalnih investicija.

„Nakon neformalne komunikacije, poslali smo dopis 8. maja, tu se čekalo još jedno 10- ak dana pa je tek proslijeđeno Ministarstvu na dalji postupak. Kako će Ministarstvo koje nije izdalo prethodne UT uslove da da izmjene i dopune, to ne znamo“, kazao je Rovčanin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније