Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

20. 05. 2022. 10:36   >>  21. 05. 2022. 07:15 2

VLADA CRNE GORE

Zeleno svjetlo za tehnički rebalans budžeta

Vlada Crne Gore dala je zeleno svjetlo za tehnički rebalans budžeta za 2022. godinu i predlog će biti dostavljen Skupštini po hitnom postupku.

U toku je sjednica Vlade na kojoj je utvrđen Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu. 

“Vlada je utvrdila Predlog o izmjenama i dopunama zakona o budžetu za 2022. godinu. Zaključila je da predlog zakona dostavi Skupštini radi donošenja po hitnom postupku”, kazao je premijer Dritan Abazović.

Generalna sekretarka u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Mila Kasalica kazala je da se ovim zakonom obezbjeđuje osnov za rad državne uprave u narednim periodu.

“Razlika u odnosu na budžet koji je usvojen 29. decembra prethodne godine je uvećanje od nekih 60 hiljada eura i tiče se četiri klasifikacije - transfera nevladinim organizacijama, otplate obaveza iz prethodnog perioda i otplate garancija”, kazala je ona.

Objasnila je da je uvećanje došlo u skladu sa reorganizacijom budžetskih sredstava.

Do izmjena je moralo doći zbog nove strukture Vlade u kojoj sada imamo 18 ministarstava i dva ministra bez portfelja, dok ih je u prethodnom sazivu bilo 12.

Za predstavnike Vlade koji će učestvovati u radu Skupštine kada se bude raspravljalo o tom predlogu određeni su ministar finansija Aleksandar Damjanović i generalni direktor Direktorata za državni budžet Bojan Paunović.

Prema prijedlogu dnevnog reda, Vlada će danas razmatrati informaciju o nadoknadi sredstava opštinama po osnovu smanjenja prihoda po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica, prireza porezu na dohodak fizičkih lica i Egalizacionog fonda iz sredstava, tekuće budžetske rezerve, zatim informaciju o početnim stanjima depozita, neizmirenih obaveza i nedospjelih obaveza budžeta Crne Gore na dan 1.1.2021. godine, Izvještaju o stanju bezbjednosti saobraćaja na putevima, za 2021. godinu.

Na dnevnom redu je i usvajanje Prijedloga platforme za učešće premijera Dritana Abazovića na Godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, Prijedloga platforme za učešće delegacije Vlade Crne Gore, koju predvodi ministar prosvjete Miomir Vojinović, na Svjetskom obrazovnom forumu, od 23. do 25. maja 2022. godine, London, Velika Britanija, te Prijedloga platforme za učešće ministra pravdeMarka Kovačana Regionalnoj konferenciji „Kultura integriteta: Jačanje antikorupcijskih mjera“, Šibenik, od 22. do 24. maja 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније