Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ I. P. ]

19. 05. 2022. 12:56 >> 12:54

RADOVANOVIĆ

PKCG doprinosi internacionalizaciji poslovanja svojih članica

Privredna komora Crne Gore (PKCG) doprinosi internacionalizaciji poslovanja svojih članica i predstavlja uvaženog partnera u brojnim regionalnim i međunarodnim komorskim asocijacijama, te važnog činioca ubrzanja puta Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU), ocijenio je njen potpredsjednik Pavle D. Radovanović.


Iz PKCG je saopšteno da je Radovanović učestvovao u radu okruglog stola organizovanog u okviru Foruma evropske strategije za Jadransku i Jonsku regiju (EUSAIR) u Tirani.

Forum je okupio ministre zadužene za spoljne poslove i evropske fondove, zvaničnike Evropske komisije (EK), predstavnike poslovne zajednice, relevantne aktere i širu javnost kako bi učestvovali u diskusiji o budućnosti strategije i njenoj ulozi u rešavanju ključnih pitanja u ovom regionu.

“Cilj događaja je bio da podigne vidljivost EUSAIR-a i da se osvrne na značajan napredak postignut u prošloj godini u okviru strategije”, navodi se u saopštenju.

Tokom okruglog stola, u organizaciji Foruma privrednih komora Jadransko-jonske regije, ukazano je na izuzetnu važnost komorskog sistema i njegove podrške poslovnim zajednicama tokom kriznih vremena.

“Cilj okruglog stola je bio da se ukaže na specifičnosti različitih komorskih sistema u Jadransko-jonskom području i ulogu koju mogu imati u većem razvoju EUSAIR-a”, dodaje se u saopštenju.

Radovanović je govorio o organizaciji i aktivnostima PKCG, njenoj ulozi krovne asocijacije poslovne zajednice u Crnoj Gori i institucionalnog partnera donosilaca odluka na državnom i lokalnom nivou u razvoju povoljnog biznis ambijenta.

On je podsjetio na najvažnije mehanizme podrške kojima je Komora olakšala rad članicama tokom pandemije i krize koju je uslovila agresija Rusije na Ukrajinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније