Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 05. 2022. 13:05 >> 13:15

SKUP U JUNU

Ser Pol Kolijer novi predavač na konferenciji spark.me

Organizacioni tim Spark.me, jedne od najvećih poslovnih konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je zakazana za 4. i 5. jun u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, je objavio ime petog govornika - u pitanju je Ser Pol Kolijer, profesor ekonomije i javne politike na Blavatnik škole javne uprave Univerziteta u Oksfordu.

Profesor Kolijer je direktor Međunarodnog centra za rast (International Growth Centre) kao i britanskog Savjeta za ekonomska i društvena istraživanja u oblasti makroekonomije (Economic and Social Research Council).

U fokusu njegovog istraživanja su teme poput slabljenja države i institucija, transformacije privrede iz stanja siromaštva u stanje razvoja i napretka, migracije i izbjeglice, posljedice psihologije grupe na razvoj, te urbanizacije u siromašnim zemljama. Temu krize savremenog kapitalizma posebno je obradio u svojoj knjizi - “The Future of Capitalism”.

Kako organizatori konferencije ističu, profesor Kolijer je 2014. godine odlikovan titulom viteza zbog zasluga za promociju istraživanja i promjene javne politike u Africi, a proglašen je i za jednog od 100 najuticajnih mislilaca u oblasti javne politike.

Organizatori su prethodno objavili imena četiri Spark.me 2022 govornika – u pitanju su Michael G Jacobides (jedan od 50 najvećih biznis i menadžment mislioca na svijetu u redovnom dvogodišnjem izboru Thinkers50 i profesor preduzetništva i inovacija i profesor strategije na prestižnoj Londonskoj poslovnoj školi), Christopher S. Penn (svjetski autoritet na polju digitalnog marketinga čija je posebna ekspertiza u oblastima analitike, nauke o podacima i mašinskom učenju), Fredrik Härén (istraživač kreativnosti koji je do sada održao preko 2.000 predavanja u više od 70 država na šest kontinenata) i Pete Blackshaw (međunarodno priznati stručnjak iz oblasti digitalnog marketinga i brendiranja, inovator, autor i lider koji je bio zadužen za digitalne i društvene medije u kompanijama Nestlé, Nielsen i Procter & Gamble).

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније