Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B.

13. 05. 2022. 18:18   >>  18:18 3

ODBOR UDRUŽENJA TURIZMA

Problemi sa bukom, čistoćom, spremnosti plaža i dalje aktuelni

Problemi kao što su buka, čistoća, spremnost plaža, kao i zapošljavanje sezonske radne snage, samo su neki od izazova koji su i dalje aktuelni u suret turističkoj sezoni, na koje se moraju naći najadekvatnija rješenja, saopšteno je na sjednici Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva, u Privrednoj komori Crne Gore.

Sjednica se bavila problemima i izazovima sa kojima se suočavaju privrednici, preduzeća i organizacije iz ovih oblasti.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Odbora Ranko Jovović koji je istakao da su aktivnosti Odbora u ovom periodu usmjerene ka uspješnoj realizaciji i praćenju toka ljetnje sezone, organizovanju sjednica i okruglih stolova sa fokusom na suzbijanje sive ekonomije i nedostatak radne snage na sezonskim poslovima u turizmu.

"Usmjerenje Odbora je da svoje sjednice održava širom Crne Gore, kako bi u konstruktivnom razgovoru sa nadležnim institucijama, lokalnim samoupravama i turističkim privrednicima došli do najboljih rješenja, a takođe i promovisali proizvode lokalnih poljoprivrednih proizvođača, u sklopu naše kontinuirane aktivnosti na povezivanju turizma i poljoprivrede“, poručio je Jovović.

Predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić istakla je da je današnji skup od izuzetnog značaja, i pozvala turističke privrednike da iznesu svoje stavove i predstave probleme i izazove sa kojima se suočavaju.

"Svjesni smo da imate problema sa radnom snagom, zato smo u prethodnom periodu insistirali, a i dalje ćemo nastaviti da insistiramo da se zakonska rješenja promijene u smislu omogućavanja kategorije stalnog sezonskog radnika. Takođe dinamika na graničnim prelazima je izazov koji moramo rješavati, kao i niz drugih izazova“, navela je Drakić.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je da su vrata ovog ministarstva otvorena za sve predloge i sugestije.

"Vi ste snaga ove države, strateška grana i država od turizma ima najveća očekivanja. Imao sam neformalne kontakte sa ugostiteljima i znam da postoje neke stvari koje su rješive, za neke treba više vremena, a neke su možda nerješive, ali naš cilj je da pokušamo da sklonimo što više biznis barijera, da vam omogućimo da radite bolje, i da imamo još bolje sezone. Ovo je kritičan period, jer se sezona mora dobro pripremiti, a hrabri nas to što je predsezona dobra. Moramo biti optimisti, moramo smanjiti buku, imati čistije gradove, čistija kupališta, šetališta. Hajde da ostvarujemo te male pobjede, kako bi naši gosti vidjeli da je Crna Gora napravila kvalitetan iskorak“, poručio je Đurović.

Damir Davidović, državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, ocijenio je da je u prethodnom periodu postojala konstruktivna saradnja, te da su zajedničkim snagama radili na tome da riješe probleme.

"Ne vidim prepreku da razmotrimo i pokušamo da riješimo sva pitanja koja se javljaju iz sezone u sezonu, koja stalno ostaju otvorena. Radujem se saradnji, i otvoreni smo da čujemo vaše predloge i sugestije“, kazao je Davidović.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније