Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

P.R.

10. 05. 2022. 17:01   >>  17:01 1

SPAJIĆ DAMJANOVIĆU

"Istražiti dug prema Fondu, Šćekić odgovoran ako nije bilo isplata"

Puna podrška za ministra finansija Aleksandra Damjanovića da istraži 50 miliona neprijavljenih dugova Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore (FZOCG), poručio je doskorašnji ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Spajić je reagovao na Damjanovića, koji je saopštio da postoji dug prema Fondu zdravstva od 50 miliona eura koje, kako navodi, niko do sada nije pominjao.

"Puna podrška za ministra finansija Aleksandra Damjanovića da istraži 50 miliona neprijavljenih dugova Fonda za zdravstvo, kojim je upravljao trenutni ministar zdravlja Dragoslav Šćekić i koji je jedini odgovoran za eventualne neisplate te nezavisne potrošačke jedinice", istakao je Spajić.

Spajić objašnjava da trezor Ministarstva finansija isplaćuje samo po nalogu iz Fonda, kad taj nalog pristigne.

"Čudi nas zašto taj zahtjev za isplatu nije stigao i zašto je ministar Šćekić, u svojstvu direktora, krio te dugove, naročito imajući na umu da smo u martu imali vjerovatno suficit. To je podatak koji je Ministarstvo finansija trebalo da objavi 29. aprila, a još nije", zaključio je Spajić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније