Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

05. 05. 2022. 13:34 >> 13:40

DAMJANOVIĆ

"Modifikovaćemo amandman o povećanju akciza na cigarete"

Amandman Miloša Konatara iz Građanskog pokreta URA o izmjeni i dopuni Zakona o akcizama nije prihvatljiv za Ministarstvo finansija.

To je na sjednici Vlade kazao ministar Aleksandar Damjanović.

"Smatramo da bi to bila ozbiljna kapisla za rast sivog tržišta cigareta. Predložićemo modifikaciju ovog amandamana", kazao je Damjanović.

Podsjećamo, poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar predložio je Skupštini amandman na izmjene Zakona o akcizama kojim je predviđeno da se, vanredno od 1. juna, povećaju akcize na duvanske proizvode.

Ovim usklađivanjem cijene paklice cigareta bi mogle poskupiti za oko 30 centi, a zatim dodatno 1. januara 2023. i 1. januara 2024, kada bi one bile na nivou EU odnosno samo ova dažbina bi iznosila minimalno 1,83 eura po paklici.

Kako je pojasnio Konatar riječ je o ubrzavanju usklađivanja akcizne politike sa standardom Evropske unije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније