Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

26. 04. 2022. 10:17   >>  10:24 1

ROVČANIN

"Neće poskupiti struja, bez CEDIS-a nema ni EPCG"

U Elektroprivredi Crne Gore za sada ne razmišljaju o povećanju cijena struje, kazao je direktor EPCG Nikola Rovčanin u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”. On je istakao da je EPCG morala pomoći CEDIS-u, jer bez njega nema ni Elektroprivrede, te da novac ostaje u istoj kući.

“Mi smo do sada bili ponosni što jedino računi za struju nisu rasli. Uz to sačuvali smo i popuste. Taj poput ostaje. Mi u ovom momentu nemamo elemenata na osnovu kojih bi razmišljali o poskupljenju struje”, kazao je on.

Zbog loše hidrologije primorani smo na uvoz električne energije.

“To košta više desetina miliona, ali upravo zbog dobrog poslovanja iz prvog kvartala prethodne godine gdje smo ostvarili rekordan profit od 48 miliona dobiti, uspjećemo da prevaziđemo ovaj period”, kazao je on.

Istakao je da zbog situacije na svjetskom tržištu ne može govoriti o dugoročnom periodu od godinu, dvije.

“Ja sam i rekao da nećemo povećavali. Do kraja juna neće biti povećanja i to ćemo zadržati. Ukoliko bude nekih promjena, mi ćemo obavijestiti javnost”, istakao je on.

Govoreći o pomoći CEDIS-u od EPCG, Rovčanin je kazao da ako nema CEDIS-a, nema ni EPCG.

On je objasnio da ako vas državatjera da nešto što kupujete skuplje prodajete jeftinije, tu ne može biti profita.

“CEDIS je dio EPCG grupe i ako smo mi ostvarili profit, a CEDIS ostvario gubitak bilo nam je prirodno da nađemo način da taj gubitak pokrijemo kako se ne bi ugrozila energetska stabilnost jer ako ne postoji CEDIS-a, nema ni Elektroprivrede. Mi nemamo drugog načina da plasiramo električne energije do domaćinstava bez CEDIS-a”, kazao je direktor EPCG.

Dodao je da novac ostaje u istoj kući, a da je napravljena medijska hajka.

“Cilj je bio da se pomogne CEDIS-u , o modelima možemo da razgovaramo, a o cilju ne. Problem je kod onih koji osporavaju cilj i kažu da je menadžment kriv za loše poslovanje. Da sada oživimo sve naučnike da dođu na čelo CEDIS-a ne bi mogli da posluju pozitivno”, zaključio je Rovčanin.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније