Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

02. 02. 2022. 13:03 >> 16:08

VLADA ODLUČILA

Prevoznicima 500 eura po autobusu

Vlada Crne Gore odlučila je da autobuskim prevoznicima isplati po 500 eura pomoći po autobusu.

"Vlada je, na prijedlog Ministarstva kapitalnih investicija, donijela zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo finansija da izvrši plaćanje u iznosu od po 500 eura po licenciranoj voznoj jedinici (autobusi) sa tekuće budžetske rezerve, u cilju pomoći prevoznicima po specifikaciji koju dostavi MKI", saopšteno je na Tviteru Ministarstva kapitalnih investicija.

Plaćanje će se, kako su kazali, izvršiti nakon sprovedenog postupka po javnom pozivu za jednokratnu pomoć prevoznicima u drumskom saobraćaju.

"Time se opredjeljuju dodatna sredstva pored prethodno obezbjeđenih 330.000 eura, koje je MKI na osnovu ostvarenih ušteda u 2021. god prenijelo u budžet", navode iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Autobuski prevoznici prije Nove godine paralisali su saobraćaj u Podgorici desetinama autobusa tražeći od Vlade da im ispuni obećanje dato u aprilu, odnosno pomoć od ukupno 1.500 eura po vozilu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније