Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ B.B. ]

27. 01. 2022. 13:58   >>  13:59

PLAN "NORTHSTARA" NA LUŠTICI

Projekat od 400 miliona eura i 500 radnih mjesta

Predstavnici kompanije "Northstar" predstavili su potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću projekat izgradnje luksuznog hotela, turističkih vila i kondo hotela na Luštici vrijedan 400 miliona eura, a koji će otvoriti prostor za zapošljavanje 500 ljudi.

Abazović je istakao da Vlada Crne Gore daje podršku projektima koji imaju za cilj promociju Crne Gore kao luksuzne turističke destinacije i popravljanja imidža naše države kao turističke destinacije.

Predstanici "Northstara" su se zahvalili Abazoviću na prijemu i spremnosti da sasluša probleme sa kojima se susrijeću prilikom realizacije projekta.

Kako ističu u saopštenju iz kabineta potpredsjednika, detaljno je predstavljen projekat izgradnje luksuznog hotela, luksuznih turističkih vila i kondo hotela na Luštici, koji podrazumijeva investiciju vrijednu oko 400 miliona eura i 500 novih radnih mjesta.

Predstavnici "Northstara" su istakli da su prethodno potpisali ugovor sa hotelskim operaterom "Marriott" i da će hotel biti pod njihovim premium brendom "The Ritz Carlton".

Abazović je istakao da ovakvi projekti imaju podršku Vlade i da ih treba razvijati kako bi se Crna Gora što bolje predstavila kao luksuzna turistička destinacija.

Konstatujući evidentne infrastrukturne probleme koji usporavaju realizaciju ovog projekta, Abazović je istakao da je cilj Crne Gore da afirmiše direktne strane investicije i ukljanja barijere koje se tiču realizacije sličnih projekata.

Na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Abazovićem i njegovim savjetnicima, Filipom Adžićem i Ivom Šoćem, bili su predstavnici investitora: Emira Soccoro, predsjednica Borda direktora projekta, Imad Mahmoud, izvršni direktor i predstavnik vlasnika u Bordu, Angel Rodriguez, direktor razvoja projekta i član Borda, Vladimir Čvorović, tehnički direktor i Stefan Nikčevič, menadžer razvoja projekta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније