Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Radio CG ]

23. 01. 2022. 12:45   >>  12:53 4

UIP

Evropa sad: 40 prijava zbog eventualne zloupotrebe

Upravi za inspekcijske poslove od početka godine stiglo je 40 prijava i pitanja vezanih za primjenu programa “Evropa sad” i eventualne zloupotrebe tog progarama. Najveći broj prijava odnosi se na navodne izjave poslodavaca da neće uplaćivati predviđenu minimalnu zaradu od 450 eura, ističe za Radio Crne Gore Marina Pavićević u ime Uprave za inspekcijske poslove.

Pojašnjava Pavićević i na šta se radnici još žale.

“Sem što nam se žale na to da poslodavci navodno najavljuju da neće isplaćivati uvećanu minimalnu zaradu, žalbe se odnose i na najavu potpisivanja aneksa ugovora sa punog na nepuno radno vrijeme i na navodne izjave poslodavaca da će zaposleni morati da im vraćaju dio uplaćene zarade na ruke “, prenosi Pavićević.

Pojašnjava da za sada samo mogu primati prijave i nedoumice radnika preko call centra, koji je dostupan građanima svakog radnog dana u dvije smjene, a tek od 1.februara, kada bude jasno jesu li se najave pojedinih poslodavaca zaista i obistinile mogu krenuti u kontrolu i eventualno kažnjavanje.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније