Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

18. 01. 2022. 11:25   >>  11:29 2

ABAZOVIĆ

Novac od prodaje zgrade dati radnicima Rudnika boksita

S obzirom na to da je juče izvršena transakcija koja se tiče kupovine Upravne zgrade i da je uplaćeno oko 870.000 eura, pravedno bi bilo da stečajni upravnik, u skladu sa zakonom, novac prioritetno opredijeli za obeštećenje radnika koji su u prvom naplatnom redu, saopšteno je nakon sastanka potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića sa predstavnicima bivših radnika Rudnika boksita AD Nikšić.

Potpredsjednik Abazović je istakao da ovo naročito treba imati u vidu, znajući da se brojni procesi odvijaju pred nadležnim Tužilaštvom u vezi sa firmama koje su u prethodnom periodu učestvovale u mogućim zloupotrebama tokom procesa stečaja Boksita.

„Apelujemo na Državno tužilaštvo da konačno ovaj slučaj procesuira i dovede do kraja jer su radnici na izmaku snage", zaključio je Abazović.

Na danas održanom sastanku Abazović i bivši radnici Rudnika boksita AD Nikšić razmatrali su problematiku privatizacije i kontroverze koje su pratile stečajni proces.

Ovo je drugi u nizu sastanaka bivših radnika Rudnika Boksita AD Nikšić u Kabinetu potpredsjednika, jer su se oni prethodno sastali sa savjetnikom potpredsjednika za pravna pitanja, Ivom Šoćem.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније