Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

16. 01. 2022. 10:48   >>  11:16 2

MILATOVIĆ U DUBAIJU

Očekujemo direktne letove na relaciji CG - Rusija

U okviru posjete Dubaiju, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović posjetio je Expo 2020 i paviljone nekih od zemalja učesnica. U Paviljonu Rusije je razgovarao sa zamjenikom ministra za industriju i trgovinu, Aleksijem Gruzdevom o načinima unapređenja saradnje dvije zemlje. Tokom sastanka govoreno je o skorijem uspostavljanju direktnih letova između Rusije i Crne Gore, što bi za obje zemlje bilo veoma značajno, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

„Paviljon Rusije u kojem sam boravio, na simboličan način dočarava neprekidan protok ideja kao preduslov za progresivni razvoj. Ujedno, govori o značaju udruživanja umova kao inspiracije za budućnost kojoj težimo. Spoj su tradicije, inovacija i bogato iskustvo za svakog posjetioca uz naučna dostignuća koja su impresivna“, izjavio je Milatović.

Milatović je u Paviljonu Rusije razgovarao sa zamjenikom ministra industrije i trgovine Rusije, Aleksijem Gruzdevom o povezanosti dvije zemlje, posebno u oblasti investicija i turizma budući da su turisti sa ovog emitivnog tržišta naši dominanti gosti.

Na toj liniji, Milatović se osvrnuo na uspjeh prethodne turističke sezone kada se turizam snažno oporavio, i kazao da Vlada očekuje puni oporavak u predstojećoj sezoni. On je naglasio značaj uspostavljanja direktnih letova između naše dvije zemlje.

“Uprkos pandemiji i ukidanju direktnih letova, ruski turisti su i prethodne sezone u značajnom broju posjetili Crnu Goru, što je najbolji pokazatelj da je naša država jedna od njihovih omiljenih destinacija u koju tradicionalno dolaze. Zato želimo da se direktni letovi što prije uspostave kako bi posjetioci iz Rusije mogli da dođu i u većem broju, kazao je Milatović.

Kako je naveo Gruzdev, odlično poznaje prilike u Crnoj Gori i nada se uspostavljanju direktnih letova što će obradovati i brojne Ruse koji su navikli da tokom ljeta borave u Crnoj Gori. On je kazao da naše dvije zemlje imaju prijateljske odnose i dobru saradnju koja se može dodatno unaprijediti u oblasti ekonomije, trgovine i investicija, i pozvao Milatovića da posjeti Rusiju

“Imajući u vidu veliki broj mogućnosti, u narednom periodu ćemo snažnije raditi na pospješivanju saradnje u tim oblastima“, rekao je Gruzdev.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, osim Paviljona Rusije, boraveći u Paviljonu Ujedinjenih Arapskih Emirata naša delegacija imala je prilike da se upozna sa ahitektonskim čudom Expo 2020 i pričom koja ga prati, ali i susretne se sa njihovim predstavnicima, a sve u cilju osnaživanja prijateljskih odnosa dvije zemlje, ali i isticanja značaja investitora koji bi mogli ulagati u našu zemlju.

Budući da zemlje predstavljaju svoje najbolje prakse, u okviru Expo predstavljene su razne oblasti, a među njima i svemirski program Sjedinjenih Američkih Država.

„Boraveći u svakom drugom Paviljonu osjetio sam ogromno zadovoljstvo što se nalazimo u društvu svijeta. Ovo su značajni susreti koji osnažuju diplomatske veze, i naša spremnost da budemo aktivni učesnici donosi priliku da razgovaramo sa predstavnicima mnogih zemalja. Od zemlje za koju je rijetko ko na početku znao i gdje se nalazi, u okviru Expo 2020 zajednice uspjeli smo da dočaramo svoje vrijednosti koje su posebne“, izjavio je Milatović.

Osim ovih, naša delegacija posjetila je i Paviljon Bahreina koji na simboličan način prikazuje značaj pojedinca u svakoj zemlji, što se može prenijeti i na cijeli svijet.

„Expo 2020 je inkluzivan, ističe značaj pojedinca, ali i njihovog udruživanja koje je neophodno da bi stvarali bolji svijet. Crna Gora se pridružuje težnjama da imamo što zeleniju budućnost u kojoj su građani ravnopravni, njihov živiotni standard bolji i u kojoj se znanje vrednuje na pravi način“, zaključio je Milatović.

Delegacija je posjetila i paviljone Japana, Saudijske Arabije i Njemačke.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније