Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

28. 12. 2021. 09:52   >>  10:04 2

AMANDMANI URA-E DIO BUDŽETA

Više novca za škole, bolnice, Prijestonicu Cetinje

Mnogi amandmani na budžet za 2022. godinu poslanika Građanskog pokreta URA prihvaćeni su od strane Ministarstva finansija i postali njegov sastavni dio, saopšteno je iz te stranke.

Među najznačajnim projektima za koje se opredjeljuje novac nakon amandmanskog djelovanja iz Ure izdvajaju veća ulaganja za Prijestonicu Cetinje, novac za rekonstrukciju Internog odjeljenja bjelopoljske bolnice, veći novac za podršku inovacijama u IT sektoru, novac za nabavku računarske opreme za škole na sjeveru.

"Za fiskulturnu salu OŠ 'Mrkojevići' u Baru obezbijedili smo dodatnih 402.779,31 euro. Za fiskulturnu salu OŠ „Lovćenski partizanski odred“ obezbijedili smo dodatnih 100.000 eura. Za izgradnju nove OŠ „Mladost“ u Bijelom Polju, u selu Kanje, obezbijeđeno je 790.000 eura. Za izradu projektne dokumentacije i prve faze izgradnje fiskulturne sale osnovne škole u Nedakusima u Bijelom Polju obezbijeđeno je 50.000 eura. Za nabavku računarske opreme za osnovne i srednje škole na sjeveru obezbijeđeno je dodatnih 50.000 eura", ističu iz URE.

Oni dodaju da su zahvaljujući njihovim amandmanima obezbijeđena veća sredstva za projekte u Prijestonici Cetinje i to u iznosu od dodatnih 761.000 eura koji je usklađen sa budžetske pozicije sa odlukom Senata Prijestonice.

Navode da će zahvaljujući njihovim amandmanima bolnica u Bijelom Polju dobiti značajna sredstva.

„Za adaptaciju Internog odeljenja bolnice u Bijelom Polju obezbijedili smo dodatnih 700.000 eura. Za nabavku aparata savremene magnetne rezonance za bolnicu Bijelo Polje obezbijeđeno je dodatnih 1.000.000 eura“, ukazuju oni.

Zaključuju da su se posebno pozabavili i razvojem IT industrije u Crnoj Gori te u tom segmentu za podršku inovacijama u IT sektoru amandmanski obezbijedili dodatnih 255.482,32 eura.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније