Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Mina ]

04. 12. 2021. 13:54 >> 13:55

DABOVIĆ

Opština Ulcinj konsolidovala dugove

Opština Ulcinj uspjela je da konsoliduje dugove i trenutno je u dobroj poziciji da može redovno da izmiruje obaveze prema dobavljačima i realizuje projekte svojim sredstvima, saopštio je njen predsjednik Aleksandar Dabović.

On je dodao da je redovno izmirivanje zarada, doprinosa i putnih troškova prva stvar koju bi istakao u konsolidaciji opštinske kase i podsjetio da su zarade u Opštini redovno kasnile.

“Svakog prvog u mjesecu zaposleni primaju plate i na to sam vrlo ponosan. Želim da nastavimo ovaj trend i pojačamo finansijsku situaciju, kako bismo mogli da isplaniramo ozbiljnije investicije iz sopstvenih izvora, a ne da vučemo problem iz prošlosti”, kazao je Dabović za Mediabiro.

On očekuje da se Opština tokom naredne godine konsoliduje na svim poljima, te da izađe iz zone najnerazvijenije lokalne uprave na primorju i krene ka novoj - najrazvijenijoj.

“Krećemo malim koracima, prvo stabilizacijom Opštine, a onda i realnim planiranjima za narednu godinu”, rekao je Dabović.

On je saopštio da je veoma teško donijeti odluku da se radna mjesta u državnim preduzećima restruktuiraju i optimizuju.

“Ono što mogu da kažem je da smo ove godine premašili planirani budžet i to za sva javna preduzeća, te su isplaćena potraživanja i viša od očekivanih. Vidim to kao dobru stvar. Ni zaposleni u javnim preduzećima, vjerujem, nijesu mislili da ćemo u tolikoj mjeri uspjeti da im izađemo u susret”, kazao je Dabović.

On je dodao da traži razumijevanje i da otvara priču o saradnji.

“Otvaraju nam se razne mogućnosti i preko IPA fondova. Pomoći ćemo im da se i oni angažuju, kako bi mogli da imaju redovna primanja i dodatne prihode”, saopštio je Dabović.

On je poručio da ta preduzeća moraju biti produktivnija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније