Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: I. P. ]

12. 11. 2021. 08:00   >>  08:36

JAĆIMOVIĆ

Budžet za 2022. ambiciozan i pandemijski

Profesorica na Ekonomskom fakultetu Danijela Jaćimović ocijenila je da je Nacrt budžeta za 2022. godinu ambiciozno osmišljen, te da prati sve preporuke međunarodnih institucija i Evropske unije. Izazovi su, kaže, brojni, jer pandemije još traje, a moguće su i nove krize u narednoj godini.


Ocjenjujući Nacrt budžeta za 2022. godinu pandemijskim, ona je u Jutarnjem programzu TVCG saopštila je da je pandemija napravila oštar prekid sa prošlošću, te da nema povratka na staro.

"I ovaj budžet po svom obimu pokazuje da dolazi neko vrijeme. Iz godine u godine susretaćemo se sa novim obimima i strukturama budžeta", rekla je Jaćimović.

Ona je rekla da Vlada mora biti spremna da u toku 2022. godine brzo reaguje na brojne promjene, i da mijenja određene odluke.

Budžet, kaže, mora sa jedne strane biti sanacioni, a sa druge razvojni.

Na pitanje podržava li program "Evropa sad", ona kaže da je u pitanju dokument koji sadrži sve prepopruke međunarodnih finansijskih institucija, poput MMF-a i EU.

"Predlaže se stvaranje uslova za ekonomski razvoj, koji se mora bazirati na zelenoj i digitalnoj ekonomiji", kazala je Jaćimović.

Mnogi se, kažu, brinu za nivo duga: "O tome možemo govoriti kad budemo imali rast, a to bi trebalo da bude u srednjem roku".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније