Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Mina ]

03. 11. 2021. 18:46   >>  18:47

STIJOVIĆ

Bolja ruralna infrastruktura uslov za razvoj poljoprivrede

Unapređenje ruralne infrastrukture uslov je za dalji razvoj poljoprivrede i ruralnog turizma na Žabljaku, kazao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Stijović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, danas posjetio Žabljak i razgovarao sa predsjednikom te opštine Veselinom Vukićevićem o aktuelnoj situaciji poljoprivredne proizvodnje na Žabljaku i infrastrukturnim projektima koji bi se mogli realizovati u najskorijem periodu.

Navodi se da su na sastanku predstavljeni modeli za rješavanje problema poljoprivrednih proizvođača u toj opštini, prije svega u sektoru stočarstva i unapređenju uslova biljne proizvodnje.

Stijović je istakao da proizvođači kormpira sa Žabljaka, gdje se proizvodi 40 odsto ukupnog sjemenskog kormpira u Crnoj Gori, predstavljaju dobar primjer domaćinskog rada.

On je dodao da će Ministarstvo u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti daljem razvoju ratarske proizvodnje.

Stijović je najavio intezivnu podršku razvoju mjera ruralne infrastrukture i ruralnog turizma, sa akcentom na podršku mladima u seoskim područjima.

Iz Ministarstva su kazali da su sagovornici razgovarali o realizaciji IFAD i IPARD razvojnih projekata na teritoriji Opštine, kao i o realizaciji javnog poziva o ruralnom turizmu, koji predstavljaju razvojne šanse za Žabljak.

Navodi se da su predstavljene načelne mjere iz Agrobudžeta za iduću godinu, koje će doprinijeti uspješnijoj i kvalitetnijoj poljoprivrednoj proizvodnji i održavanju nivoa proizvodnje na teritoriji Opštine, naročito u stočarskoj i ratarskoj proizvodnji, po kojima je Žabljak prepoznatljiv.

U saopštenju se dodaje da je Vukićević ocijenio da će u narednom periodu Opština i Ministarstvo imati još intezivniju saradnju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније