Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

27. 10. 2021. 13:25   >>  14:38

MEPG

"Dići ćemo Pljevlja iz pepela u kojem ga je ostavio DPS"

Odnos državne vlasti prema Pljevljima se na sreću promijenio, te Vlada garantuje da će činiti i učiniti sve da Pljevlja digne iz pepela, u kojem ga je ostavila DPS Vlada, saopšteno je iz Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. Oni su u odgovoru bivšem premijeru Dušku Markoviću koji je rekao da Pljevlja zaslužuju više, kazali da je za njih svaki grad u Crnoj Gori domovina, a za DPS su bili imovina.

Poslanik DPS-a Duško Marković poručio je da je dobro da je ministar Ratko Mitrović obišao Gradac, i radove na sanaciji jalovišta, ali nije dovoljno da se Pljevljima prilazi samo od jednog problema i samo sa jedne teme.

“Kada nas bivši premijer, istaknuti član partije koja je utemeljivač crnogorskog kriminala i korupcije, iza kojih je ostao veliki broj kriminalnih klanova i neraščišćenih ubistava, negativno komentariše, onda je za nas to najveća pohvala”, navodi se u reagovanju Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Nvodi se da je najtužniji podatak od 30 godina vladavine DPS-a odlazak preko 20.000 mladih iz najsjevernije opštine.

“Podsjetićemo Vas, iako se samo pravite da ste zaboravili, da su Pljevlja za 30 godina  vlasti Vaše partije postale najzagađeniji grad Evrope. Jeste li i na to ponosni?”, kazali su iz Ministarstva.

Pitali su ga da li je zaboravio da je, prije nego je DPS-a došao na vlast, samo u sektoru šumarstva u Pljevljima radilo preko 3000 ljudi.

“ Zbog Vas i Vaše partije taj broj je danas od 10 do 15 puta manji. Sjećate li se koliko ste stotina kubnih metara drva dijelili partijskim istomišljenicima pred izbore i na taj način ne samo diskriminisali građane Pljevalja i  stvarali razdor među njima, već i direktno uticali na uništenje šumskih ekosistema i prirode Crne Gore. Sjećate li se kakav ste posao napravili sa, po zlu čuvenoj, Vektri Jakić?”, navodi se u saopštenju.

Pitaju Markovića sjeća li se cementare, Prevoza Pljevlja, Montera, Građevinara, vojne fabrike .

“Koliko ste sportskih klubova ugasili u Pljevljima? Koliko ste seoskih škola zatvorili? Kakva je putna infrastruktura u Pljevljima?Da li uopšte znate koliko ste novca i prirodnih bogatstava iznijeli iz Pljevalja?”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније