Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 06. 2021. 21:00   >>  21:00 6

AMBASADOR KINE

Dobrom saradnjom do završetka autoputa u roku

Pojačava se dinamika izgradnje prioritetne dionice autoputa Bar - Boljare i očekuje se da će Kina i Crna Gora dobro sarađivati, kako bi osigurale da projekat bude završen u predviđenom roku, rekao je ambasador Kine Liu Đin.

Kako navode, Liu se sastao sa ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem.

Liu je rekao da Kina i Crna Gora imaju dobre odnose sa dubokim tradicionalnim prijateljstvom i snažnim političkim međusobnim povjerenjem.

"Predsjednik Kine Si Đinping i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nedavno su imali telefonski razgovor, a premijer Kine Li Kećijang i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić održavali su pismenu komunikaciju, koja je postavila solidne političke temelje i usmjeravala pravac za dalji razvoj bilateralne, prijateljske i praktične saradnje između Kine i Crne Gore", rekao je Liu.

Liu je kazao da saradnja u oblastima infrastrukture i energetike u fokusu praktične saradnje dviju zemalja, postignuti su plodonosni rezultati, i u budućnosti će biti još više prostora za dalju saradnju.

"Kina i Crna Gora treba da nastave da jačaju bilateralnu saradnju. Dvije zemlje treba da nastoje da budu na čelu Mehanizma saradnje između Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope", dodao je Liu.

Liu je istakao, da se pojačava dinamika izgradnje prioritetne dionice autoputa, čiji je glavni izvođač kompanija CRBC. Očekuje da će obje strane dobro sarađivati, kako bi osigurale da projekat bude završen u predviđenom roku.

Bojanić je rekao da je prioritetna dionica autoputa od istorijskog značaja za ekonomski i socijalni razvoj Crne Gore.

"Crnogorska strana je spremna da sarađuje sa kineskom stranom kako bi se prevazišle poteškoće u procesu izgradnje i stvorili uslovi za nesmetan napredak projekta. Dvije prijateljske zemlje imaju veliki potencijal za saradnju u saobraćaju, infrastrukturi i energetici, te da i u budućnosti treba ići putanjom unaprijeđenja, jačanja i izgradnje postojeće, kao i novih vidova saradnje", zaključio je Bojanić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније