Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda ]

28. 10. 2020. 06:58   >>  06:59 6

GLIGOROV PORUČIO

Nova vlada da pokaže da zna šta radi

Ključni zadatak nove vlade je da se očuva povjerenje i da se ne unosi nepotrebna dodatna neizvjesnost. Budući da će ispit polagati nova vlada, važno je da ostavi utisak da zna šta radi i da se ne rukovodi prvenstveno političkim motivima, kazao je profesor na Institutu za međunarodne ekonomske studije u Beču Vladimir Gligorov.

 

"Ukoliko vlada bude nestabilna zato što nije u stanju da se nosi sa problemima ili zato što ne može da zadovolji političke ambicije, to će biti izvor nestabilnosti, a to može da bude skupo", ocijenio je Gligorov za Pobjedu.

Govoreći o ekonomskim kretanjima u našoj zemlji, nakon pandemije, Gligorov kaže da "kada je u pitanju razvojna strategija Crne Gore, dva su cilja najvažnija".

"Jedan jeste smanjenje regionalnih razlika unutar Crne Gore, što traži ulaganja u infrastrukturu. Drugi je nalaženje komparativnih prednosti u sektoru usluga mimo turizma, mada povezano sa njim, a uz to razvoj pojedinih elemenata prerađivačke industrije, prije svega povezivanjem sa stranim proizvođačima", rekao je on.

Ukoliko se uspostavi kontrola nad epidemijom vakcinisanjem, turizam bi, smatra on, trebalo da se oporavi sljedeće godine.

"Da li u istom obimu ili će možda biti potrebna još jedna godina, to će zavisiti od brzine oporavka u evropskim zemljama odakle turisti najviše dolaze", kazao je Gligorov.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније