Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda ]

05. 10. 2020. 06:53 >> 18:17
1

DO 2022.

Stranci ipak u CG ulažu 1,5 milijardi eura

Pred novom vladom je puno izazova zbog globalne ekonomske situacije izazvane pandemijom kovid-19, ali očekujemo da sa nama iz poslovne zajednice vlada nastavi unapređenje poslovnog ambijenta i strukturnih reformi. Digitalna transformacija države mora biti strateški prioritet, kazali su Pobjedi iz Savjeta stranih investitora i Američke privredne komore u Crnoj Gori-AmCham.

 

Iz Savjeta stranih investitora su poručili da kompanije njihove članice neće omesti padnemija kovida-19 da do 2022. investiraju 1,5 milijardi eura u Crnu Goru.

“Članice Savjeta stranih investitora nastavljaju sa ulaganjem u Crnu Goru i sa realizacijom planiranih investicija. Pandemija nije poremetila naše planove, da, kao što je ranije najavljeno, u periodu 2020-2022. kompanije članice Savjeta u Crnu Goru ulože okvirno 1,5 milijardi eura. Ove investicije biće realizovane u sektorima turizma, energetike, elektronskih komunikacija, osiguranja”, kazali su iz Savjeta.

Oni podsjećaju da su u prethodnom periodu u saradnji sa Vladom pokrenuli brojne procese koji se tiču unapređenja poslovnog ambijenta, posebno regulatornog okvira.

Na pitanje da li u kontekstu promjene vlasti u Crnoj Gori očekuju promjenu poslovnog ambijenta, iz Savjeta su kazali da je pred novom vladom puno izazova.

“Pred novom vladom je puno izazova, imajući u vidu globalnu ekonomsku situaciju usljed pandemije korona virusa. Naša očekivanja su da ova vlada, zajedno sa nama iz poslovne zajednice, nastavi aktivnosti na planu unapređenja poslovnog ambijenta i strukturnih reformi”, ističu iz Savjeta.

Oni navode da sektor informacionih i komunikacionih tehnologija predstavlja rastući potencijal za Crnu Goru i ICT rješenja kao preduslovza dalji razvoj u svim sektorima.

“I ova situacija sa pandemijom je to pokazala. Zato digitalizaciju vidimo kao zajedničku odgovornost javnog i privatnog sektora kako bi se stvorio razuman i pametan okvir koji će omogućiti digitalnu transformaciju u cilju poboljšanja efikasnosti administracije”, kazali su iz Savjeta.

Vjerujemo, kažu oni, da će nova vlada prepoznati ove prioritete u kontekstu aktuelne ekonomske situacije i prevazi laženja posljedica pandemije korona virusa.

Oni smatraju da uspješna digitalna transformacij a predstavlja veliku šansu za privredu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније