Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V. [ Pobjeda ]

08. 08. 2016. 08:50 >> 08:35
9

PODACI SALONA

Podgoričani najčešće kupuju džipove

Stanovnici glavnog grada Crne Gore najčešće kupuju džipove, pokazuju podaci prodaje u podgoričkim salonima. Top pet najtraženijih vozila u Podgorici su automobili marke ,,Škoda“, ,,Folksvagen“, ,,Audi“ i Mercedesove limuzine i gradski terenci, piše Pobjeda.

 

U prvih sedam mjeseci ove godine prodato je 108 ,,Škoda rapida“ i 70 ,,Škoda oktavia", zatim 87 vozila marke ,,Polo“, 75 ,,Golfova“ i 60 luksuznih limuzina (C i E klasa) i gradskih terenaca (SUV). Za kupovinu ovih automobila potrebno je izdvojiti od 9.300 do 100.000 eura.

Rokšped auto centar je ove godine ukupno prodao 283 vozila ili 18 odsto tržišnog učešća. Od toga najviše su trgovani automobili marke ,,VW polo“- čak 87, zatim slijedi ,,Golf-75“ i VW UP 25 njih. Cijena najprodavanijeg modela ,,Polo“ je od 10.990 eura, a ,,Golfa“ 14.490, dok se model VW UP cijeni od 9.300 eura.

„Zbog rasta prodaje u odnosu na ranije godine ,,Folksvagen“ i ,,Audi“ su u većoj mjeri doprinijeli rastu crnogorskog tržišta prodaje novih automobila od 32 odsto u prvih šest mjeseci“, saopštili su iz Rokšpeda. Cijene novih putničkih ,,volksvagen“ vozila iznose od 9.300 eura pa do 56.000, ,,Audi“ košta od 17.490 pa do 200.000 za najluksuznije modele poput R8,S8.

Iz Rokšpeda pojašnjavaju da su cijene promjenljive, jer konstantno imaju povoljnosti u smislu akcijskih cijena i ponuda.

U salonu ,,Škoda Autočačak Podgorica“, u proteklih sedam mjeseci prodato je 108 vozila marke ,,škoda rapid“ i 70 ,,škoda oktavia“.

Ukoliko se odlučite za trgovinu u ovom salonu potrebno je da u novčaniku imate od 9.828 do 37.512 eura, ukoliko, naravno, kupujete u ,,kešu“. Nude se i drugi uslovi kupovine preko banke i lizing kuća. Period otplate je od dvije do šest godina. U salonu se nude i popusti, koji su stalni i važe tokom cijele godine.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније