Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business

27. 01. 2016. 17:00 >> 16:45

ENERGETIKA

Obustaviće prijem zahtjeva za izdavanje dozvola

Ministarstvo ekonomije od sjutra će obustaviti prijem zahtjeva za izdavanje energetskih dozvola za izgradnju objekata iz oblasti energetike.

Iz Ministarstva su objasnili da će se od početka važenja Zakona o energetici obustaviti prijem zahtjeva za izdavanje tih dozvola.

Zakon o energetici, koji je u Službenom listu objavljen 20. januara, stupa na snagu osmog dana od objavljivanja.

"Navedena obustava se ne odnosi na proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora u postrojenjima instalisane snage do 50 kilovata (kW), već je zakonom omogućena razmjena električne energije na mjestu konekcije, koja se predaje u sistem i povlači iz distributivnog sistema", objasnili su iz Ministarstva.

Zakon, kako su kazali, predviđa određene izmjene koje se odnose na proceduru izdavanja energetskih dozvola za izgradnju energetskih objekata instalisane snage do 1 megavat (MW).

"Član 79 Zakona o energetici propisuje da se energetske dozvole izdaju na osnovu godišnjeg plana koji donosi Vlada, a koji prethodno priprema Ministarstvo ekonomije u skladu sa Strategijom razvoja energetike, Akcionim planom i akcionim planom korišćenja energije iz obnovljivih izvora", rekli su iz Ministarstva.

Oni su dodali da je Zakonom o energetici predviđeno da se godišnji plan objavljuje na internet stranici Ministarstva ekonomije.

Nakon donošenja i objavljivanja godišnjeg plana za ovu godinu, nastaviće se sa prijemom novih zahtjeva za izdavanje energetskih dozvola u skladu sa godišnjim planom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније